Dosta vam je klasičnih treninga? Otkrijte nove trendove u fitnesu

Kik-boks - telo kao „viktorijini anđeli”
U Srbiji među nežnijim polom sve popularniji postaje kik-boks. Treninzi su često veoma zahtevni, ali stručnjaci kažu da zahvaljujući pokretima punog obima, kik-boks najbolje oblikuje telo i definiše mišiće. Manekenke modne kuće “Viktorijini anđeli” kažu da se za njihove čuvene revije spremaju trenirajući baš kik-boks.

Kardio-boks - samoodbrana

Intenzivan trening inspirisan borilačkim veštinama: karateom, tajčijem, tekvondo, boksom. Kombinacijom pokreta ovih veština sagorećete veliki broj kalorija, povećati snagu i izdržljivost. Treninzi se sastoje od kondicionog dela, rada na džaku, rada sa rukama, osnovnih veština i tehnika boksa. Savršen je za aktivne i muzikalne dame koje žele da ostanu u formi. Treninzi se odvijaju uz jaku muziku, gde pokreti treba da prate ritam.

Kros fit - bolja kondicija

Trenutno najpopularniji treninzi kod nas koji su postali popularni zahvaljujući holivudskim zvezdama. Kros fit se radi u grupama od najčešće osam ljudi, gde svako radi različite vrste vežbi. Smenjuju se zgibovi, čučnjevi, sklekovi, vežbe sa tegovima, gimnastičke vežbe, trčanje i veslanje. Na trenerov znak oni u krug menjaju vežbe koje rade, dok svako ne isproba sve. Treninzi su veoma naporni i mogu da sagore i do 1.000 kalorija.

TBV - manja kilaža
Jako efikasan trening za smanjenje telesne mase i gubljenje masnih naslaga. Sam trening počinje petominutnim zagrevanjem uz vežbe iz klasičnog aerobika, a posle toga slede vežbe za više grupa mišića istovremeno. Najčešća kombanicaja su čučnjevi ili iskoraci s nekom od vežbi za ruke. Posle toga sledi kratka ali jača kardio-zona. Kraj treninga je uz vežbe za oblikovanje trbušnih mišića i obavezno istezanje. Na treningu se koriste razni rekviziti: mali i veliki tegovi, steperi, trake, lopte.

BodiPamp - veći mišići

Ovi treninzi uključuju tegove kojima jačate i tonirate celo telo. Tokom treninga se aktiviraju sve glavne mišićne grupe. Bodipamp je kombinacija klasičnih vežbi iz teretane uz stimulativnu muziku koja vas vodi kroz trening. Vrlo efikasan način za smanjenje masnih naslaga i poboljšanje fizičkog stanja celog organizma.

BodiBalans - manje stresa

Još jedan program koji uključuje muziku. Bodibalans je kombinacija joge, pilatesa i tajčija. Uz prijatnu muziku možete da se oslobodite napetosti i unapredite svoju snagu i fleksibilnost. Pogodan je za sve uzraste i veoma je relaksirajući.

Izvor: 24sata

Pogledajte još