Večera koja topi kilograme

Zima predstavlja pravu opasnost po lep izgled i seksi telo s obzirom na to što čovek tada uglavnom provodi vreme na relaciji kuća-posao. To znači više kauča, manje aktivnosti, a sve u kombinaciji sa pojačanim unosom hrane. Međutim, prejedanje nije preporučljivo, naročito u večernjim satima i ukoliko želite da zadržite zgodno telo i tokom zime, o ishrani morate strogo da vodite računa.

Ipak, ovo ne znači da morate da se izgladnjujete i jedete isključivo voće i povrće. Jedite normalno, a u večernjim satima se posvetite nešto laganijim jelima, koja vas neće gojiti. Štaviše, topiće vaše kilograme.

Šumsko voće

Najbolja večernja zakuska za one koji žude za slatkim, bez straha od dodatnih masnih naslaga. Šumsko i bobičasto voće sadrži vlakna koja su neophodna za mršavljenje, a varenje i osećaj sitosti traju duže. Maline, kupine i borovnice sadrže najviše vlakana od svih bobica.

Jogurt s malo masnoće

Kalcijum se smatra jednim od najboljih minerala koji se bore protiv masti, a jogurt je odličan izvor kalcijuma. Za večernji obrok izaberite jogurt bez šećera i masti.

Bademi

Ako se ne pretera i ne pojede cela kesica badema i oni mogu da se uvrste na spisak dozvoljenih namirnica u kasnim satima. Bademi sadrže proteine, vlakna i omega-3 masne kiseline. Šačica badema je dovoljna da zadovolji potrebu za slatkim. Kombinacija vlakana i proteina će stimulisati metabolizam, kako bi se efikasnije sagorevale masti i kalorije.

Ćuretina

Ona sadrži aminokiselinu pod nazivom leucin, koji igra važnu ulogu u zaštiti mišića od gubitka težine, prisiljavajući telo da traži energiju u masnim naslagama. Osim toga, ćuretina je bogata proteinima koji će vas čuvati od gladi kad se probudite.

Avokado

Avokado predstavlja dobar izvor vlakana i zbog toga ulazi na spisak plemenitih večernjih namirnica. Sadrži, međutim i zasićene masti koje treba konzumirati u umerenim količinama, tako da bi avokado ipak smeo da bude samo povremena namirnica koju konzumirate u večernjim satima.

B92

Pogledajte još