Beba umirala od gladi zbog lenjosti roditelja (VIDEO)

Veoma mlad bračni par iz okruga Hud u saveznoj državi Teksas, Džastin i Britani Alston osuđeni su na 60 godina zatvora, pošto je otkriveno da su svog sina, bebu Rajlija izgladnjivali jer su jednostavno – bili previše lenji da se brinu o njemu.

Pre nekoliko dana, grupa veselih tinejdžera bila je na žurki u kući pored imanja na kome žive Alstonovi, kada su čuli nesnosan plač iz prikolice na susednom imanju.

Prema njihovim rečima, plač je bio toliko jeziv da su odlučili da otkriju o čemu se zapravo radi, ne sluteći užasavajuć prizor koji će zateći.

Beba je ležala izgladnela, na ivici smrti, zatrpana sopstvenim urinom i ostacima povraćanja!

Jednom momku je momentalno pozlilo od strašne slike koja mu se stvorila pred očima, a ostali su odmah pozvali hitnu pomoć. Rajli je istog trenutka hospitalizovan, gde su se lekari borili iz petnih žila za njegov život.

Kako su kasnije naveli, nisu verovali da će beba uopšte preživeti, jer više od dva meseca nije konzumirala normalnu hranu niti bilo šta od osnovnih životnih namirnica.

Roditelji su momentalno privedeni, a kada je istražiter ispitivao majku, na pitanje zašto nije hranila dete, ona je hladnokrvno odgovorila:

(old_image) "Odgovorni" roditelji

"Imala sam drugog posla, brinula sam o suprugu i menjala ulje na kolima", bio je njen izgovor.

Ovi 21-godišnji roditelji su priznali da više vole da puše travu i konzumiraju alkohol sa prijateljima nego da se brinu o „tamo nekom derištu”.

"Ne znam da li su njih dvoje zaista želeli da im dete umre, pa su samo čekali da umre, ali to nije izvesno, jer uzeći u obzir njihov način života, ne bi im bio problem da Rajlija jednostavno bace u kontejner, tako da ne znam šta su zaista mislili"
rekao je Robert Kristijan, okružni tužilac okruga Hud.

Rajli je prvih deset dana u bolnici potrebne namirnice dobijao isključivo infuzijom, a sada ovaj mali heroj konačno može da prihvati i hranu.

(old_image)
Rajli danas, samo par meseci nakon što je oduzet roditeljima

On je zajedno sa starijom sestrom, smešten u hraniteljsku porodicu i za samo par meseci se oporavio i ugojio, pa je sad zdrava beba.

Video možete pogledati ovde.

Pogledajte još