3 neverovatno ironične priče

3. Miš koji je započeo požar u kom je poginulo 100 mačaka

(old_image)

U ovom ironičnom slučaju miševi su odlučili da se osvete za sve one vekove koje su proveli u bežanju od mačaka. U skloništu za životinje u Torontu, Kanada, izbio je požar u kom je poginulo skoro 100 mačakai, tri psa i nekoliko pacova koji su čekali na usvajanje.

U izveštaju nakon istrage je pisalo da su požar izazvali miševi, tako što su ‘žvakali’ kablove od struje na plafonu. U požaru je preživelo devet pasa, dve mačke i jedan pacov. PR Skloništa za životinje u razgovoru za BBC je izjavio: “Ironično je to što je miš izazvao požar u kojem je poginulo 100 mačaka. Nažalost, i miš je verovatno stradao u požaru.”

2. Umetnik od kog je traženo da naslika direktora koji ga je izbacio iz škole

(old_image)

Umetniku koji je izbačen iz škole i kom je pri tome rečeno da ‘nikada neće ništa postići u životu’ stigla je narudžba da nacrta portret istog tog direktora koji mu je to rekao i koji ga je izbacio iz škole pre 55 godina.

Dejvid Ingam izbačen je iz Ermisted škole kao 12-godišnjak, a izbacio ga je direktor Marcelus Forster. No, 67-godišnjak, koji je na kraju postao učitelj umetnosti, ipak je nacrtao portret za koji mu je trebalo mesec dana rada.


1. Čovek koji se udavio na zabavi prepunoj spasilaca

(old_image)

Krajem jula 1985. godine, u gradskom bazenu Nju Orleansa održana je zabava povodom kraja leta i proslave jer se niko te godine nije utopio u bazenu. Na zabavi je prisustvovalo oko 200 ljudi, od čega su stotinu njih bili certifikovani spasioci.

Kada se zabava završila, spasioci na dužnosti počeli su da čiste bazen kada su na dnu pronašli potpuno obučenog čovjeka (Džerom Mudi, 31). Pokušali su da ga ožive , ali nažalost bilo je prekasno. Džerom se udavio okružen spasiocima koji slave uspešnu sezonu u kojoj se niko nije udavio.

Izvor: Pixelizam

Pogledajte još