Vujošević: Nije realno da pobedimo Barselonu

"Sutrašnja utakmica će biti košarkaški spektakl i publika će videti kvalitetnu košarkašku predstavu. Igrači će sigurno pružiti svoj maksimum, a za pametne i razumne to je najviša vrsta pobede. Videćemo zašta će taj maksimum biti dovoljan. Uz pomoć publike koja je uvek uz nas videćemo koliko možemo. Voleo bih da oni nemaju svoj dan, ali crno na belo, Barselona je favorti", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Partizan je u prošlom kolu Evrolige ubedljivo izgubio u Moskvi od CSKA sa 88:46, a u ponedeljak i od Crvene zvezde u Jadranskoj ligi.

Plejmejker Partizana Leo Vesterman je u Moskvi povredio koleno i očekuje ga višemesečna pauza.

Glavni protivnici Partizanu za plasman u TOP 16 fazu su Budiveljnik i Nanter, ali posle pobede Nantera u Barseloni crno-belima je potrebno jedno iznenađenje - pobeda u gostima ili pobeda nad favoritom kod kuće.

"U ovom stanju nije realno da naprvimo nijedno iznenađenje. Fali nam plejmejker i mi ćemo se truditi da to rešimo u najkraćem roku, ali nećemo da žurimo i da pravimo greške jer nam od toga zavisi ostatak sezone... Svakako smo 'ranjeni', ali utakmica protiv Zvezde pokazala da su igrači spremni da se junački bore", kazao je Vujošević.

Vujošević je rekao da je račun kluba juče bio blokiran, ali je danas napravljen sporazum sa bankom Marfin, tako da klub može da pokuša da na tržištu nađe zamenu za povređenog Vestermana.

"Poraz od CSKA od 42 razlike je najteži u našoj istoriji, ali kad se vodi ovako mlad tim treba da se ima širok spektar očekivanja. Partizan je izgradio ugled u Evropi, protivnici nas poštuju i žele da nas pobede maksimalnom razlikom", kazao je Vujošević.

Meč u Moskvi su zbog povreda propustili Tarens Kinsi i Dejan Musli, a trener crno-belih je rekao je ekipa u dobrom zdravstvenom stanju.

"Lekarski, situacija je dosta dobra, ali nije idelana. Razni igrači imaju različiti stepen osetljivosti na bol. Svi imaju želju da igraju, ali ne možemo očekivati da se igra preko bola ako to može da donese ozbiljniju povredu", kazao je on.

Vujošević je zamolio publiku da ne baca predmete na teren i izneo da Evroliga vodi istragu protiv njega zbog ponašanja na utakmici sa Fenerbahčeom.

Meč 6. kola Evrolige između Partizana i Barselone igra se sutra, četvrtak, od 20.45 u beogradskom Pioniru.

Pogledajte još