Prva TEDxBelgradeWomen konferencija "Osmišljeno ovde"

Program konferencije podrazumeva prenos dela TEDWomen konferencije, koja će se održati u San Francisku, kao i izlaganje naših govornica i govornika. Publika će biti u prilici da čuje teme iz različitih oblasti nauke i umetnosti, odnosno ideje vredne širenja. Događaj je specifičan i po tome što govornici imaju svega 18 minuta za izlaganje svoje ideje, tako da slušaoce ne opterete dugim izlaganjima i suvišnim detaljima.

Do sada su javnosti prezentovane tri govornice TEDxBelgradeWomen konferencije:

- Olga Mirković Maksimović, matematičarka, sa master diplomom u oblasti odnosa s javnošću i izvršna direktorka Limunda, pričaće o odnosima kompanije, kao sistema, i njenih zaposlenih, kao sastavnih delova tog sistema. Kako balansirati između onoga što od nas zahteva posao i društvene uloge koje imamo? Šta uraditi kada se kompanijske vrednosti više ne poklapaju sa našim? Da li je tada moguće pomiriti postojeće razlike polarizovanog odnosa i kako? Olga će ove kompleksne odnose sagledati sa aspekta matematike, kroz teoriju mreža i objasniće kako je moguće primeniti je na odnose kompanije i njenih zaposlenih. Publika će biti u prilici da celokupnu priču sagleda i kroz ličnu priču nekoga ko je radio u različitim sistemima, počevši od škole do privatnih kompanija.

- Tatjana Obradović Tošić, psihološkinja, objasniće na koji način reklame osim što prodaju proizvode, prodaju i sisteme vrednosti, koncepte normalnosti i konstruišu naše identitete mnogo više nego što nam se to čini vidljivim. U svom govoru Tatjana će se osvrnuti i na svoje buduće planove kada je reč o analizi reklama koje se prikazuju u našem medijskom prostoru, planiranim akcijama i ukazivanju na to koje su rodne uloge, ponašanja i koncepti koji nam se serviraju kroz proizvode koje kupujemo i kakav je njihov značaj u svakodnevnom životu pojedinca.

- Milena Minja Bogavac, spisateljica, dramaturškinja, slem pesnikinja i pozorišna umetnica, u toku svog izlaganja, predstaviće ideju decentralizacije alternativne kulture i izvođačkih formi, koje se tiču pripovedačkog, plesnog i pozorišnog izraza, kakav danas u Srbiji postoji samo u velikim gradovima. Pravilnom edukacijom mladih o ovim formama i načinima izražavanja kreativnosti mogu se rešiti brojni problemi sa kojima se mladi danas suočavaju. Posebnu pažnju, u svom govoru, obratiće na metodologiju ovakve vrste edukacije, načinu njenog sprovođenja i pozitivnim efektima koje bi ona imala po društvo.

U narednom periodu biće saopštena imena preostalih govornika.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da se prijave za učešće na predstojećem događaju popunjavanjem formulara na sajtu TEDxBelgradeWomen. Prisustvovanje događaju nije moguće bez ulaznice, a organizatori su se potrudili da obezbede besplatan ulaz. Broj mesta je ograničen, a prijavljivanje traje do 2. decembra.

Više informacija o predstojećem događaju možete pronaći na web stranici konferencije, FB strani ili Tviter profilu.

Pogledajte još