SPO:Pomilovanje je vraćanje zločina

Jugović je za Radio-televiziju Srbije rekao da očekuje da Marković ne bude oslobođen i naglasio da bi otvaranje tajnih dosijea trebalo regulisati zakonom.

"Potrebno je da ti dosijei budu otvoreni, a ne da budu predmet ucenjivanja, već da se koriste kao dokazi", ukazao je Jugović.

Marković u Požarevcu izdržava kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali 1999. godine i bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića 2000. godine.

Po rečima Jugovića, SPO je više puta kod svojih ranijih koalicionih partnera insistirala da se dosijei otvore, ali su ti zahtevi odbijeni.

Upitan o saradnji s vladajućom Srpskom naprednom strankom, Jugović je kazao da SPO nije opozicija politici SNS, "ali nismo u vladi" i potvrdio da će na sledeće izbore SPO ići u koaliciji sa SNS.

"Podržali smo rekonstruisanu vladu, zalažemo se za promenu kosovske politike, 'detajkunizaciju' Srbije i logično je i prirodno da podržavamo prvog potredsednika i lidera SNS Aleksandra Vučića"
, rekao je Jugović.


Vuk Drašković je juče, za jedne dnevne novine, između ostalog optužio Markovića da je
"u Haškom tribunalu, kao svedok na suđenju Miloševiću, nudio nagodbu: Da mu Hag ukine optužnicu za Ibarsku, a on bi rekao sve što zna o zločinima u Bosni, na Kosovu i u Srbiji koje je naređivao Milošević."

"Tužilac Džefri Najs je odbio takvu nagodbu", kaže Drašković


Beta

Pogledajte još