DS: Zašto Maja Gojković nije u pritvoru?

"Afera ATP Vojvodina i štetan ugovor koji je Maja Gojković (kao gradonačelnica) potpisala, do sada su građane Novog Sada koštali preko 400 miliona dinara, uništeni su jedno preduzeće i hiljade radnih mesta. Umesto da se nalazi u pritvoru, ona besramno govori o volji građana, poverenju i pravdi", piše u saopštenju DS.

Zbog izjave Maje Gojković da će Ustavni sud Srbije osporiti Statut Vojvodine i da će to biti "važan zamajac za političke promene u pokrajini" DS je ocenila da bivša gradonačelnica pokušava da umeša Ustavni sud Srbije u "prljavu politiku" rušenja legalne i legitimne vlasti u Vojvodini.

"To je pretnja i pritisak na jednu od najznačajnih institucija u Srbiji i nastavak piromanske politike rušenja i uništavanja ove zemlje", ocenila je DS i Maju Gojković nazvala "političkim nomadom".

Maja Gojković je bila gradonačelnica Novog Sada od 2004. do 2008. godine, u ime Srpske radikalne stranke (SRS). Potom je isključena iz SRS i na lokalnim izborima nastupila je s grupom građana koju je osnovala. Iste godine osnovala je Narodnu partiju, a krajem 2012. godine je tu stranku pripojila SNS.


Beta

Pogledajte još