Ove osobine potencijalni supružnik mora da ima

Nova studija otkrila je da muškarci i žene imaju potpuno drugačije poglede kada su u pitanju osobine koje mora da poseduje potencijalni partner za brak.

Tri četvrtine Britanki reklo je da njihov partner mora da im uliva puno poverenje kako bi ga uopšte smatrale materijalom za brak, dok 64 odsto muškaraca smatra da je seksualna kompatibilnost najbitniji faktor.

Istraživanje, koje je obuhvatilo više stotina ispitanika muškog i ženskog pola, otkrilo je koliko se muškarci i žene međusobno razlikuju.

Ženama je važno da je njihov partner romantičan, ima uspešnu karijeru, dok je muškaracima važno da se žena brine o njima i dopušta mu da gleda utakmicu.

Kada su ispitanici upitani kada je najbolje vreme za brak 44 odsto žena reklo je da je to između 26. i 30. godine, dok više od polovine muškaraca kaže da je između 30. i 35. savršeno vreme.

"Ne iznenađuje što se percepcija o braku toliko razlikuje među polovima. Ženama je potrebna mnogo dublja veza sa partnerom nego muškarcima“, navodi portparol sajta VoucherCodesPro. "Muškarci u isto vreme traže nekoga ko je neverovatan u krevetu, ali ko će ih u isto vreme potapšati po ruci baš kao što to radi majka"

Žene žele: Muškarci žele:
Poverenje 78% Seksualnu kompatibilnost 64%
Sigurnost 52 % Da je žena brižna 43%
Romantiku 52% Da ga pušta da gleda utakmice 41%
Da se sviđa porodici 46% Da je atraktivna 33%


Izvor: b92

Pogledajte još