Supermarket proslavlja peti rođendan

Pored ''klasičnih'' umetničkih dela izlagaće se i modne kreacije koje, iako su upotrebni predmeti, predstavljaju ideološki stav i lično uverenje kako autora tako i onoga ko ih nosi. U prodajnom delu Supermarketa, proizvodi industrijskog dizajna koji u naš život ulaze neposredno kao korisni predmeti za kuću, će takođe biti izloženi kao umetnička dela, kreacije autora koji su svoje znanje i veštinu upotrebili da našu svakodnevicu učine lepšom.

Supermarket je danas nezaobilazan kulturološki postament, ne ostavlja ravnodušnim svoje komšije i sugrađane kao ni goste iz celog sveta. Brojni domaći i inostrani magazini su ovu njegovu posebnost nebrojeno puta opisivali i istraživali, i u njemu videli nešto što pomera granice i izaziva pažnju iznova i iznova.

Izložba će još jednom prikazati dela koju su autentični svedoci vremena koje je prošlo i podsetiti nas na tu kreativnu energiju koja se već prezentovala u Supermarketu i koja i danas traje. Izložba će za širu javnost biti otvorena od 22h i naredna dva dana.

Pogledajte još