Totenhem ponudio 20 miliona evra za Vučinića

BEOGRAD, 13. jula 2009. (Beta) - Čelnici italijanskog fudbalskog kluba Rome razmatraju ponudu vrednu 20 miliona evra koju je premijerligaš Totenhem poslao za napadača Mirka Vučinića.

Kako je preneo list Il Tempo, čelnici Rome moraju da prodaju crnogorskog reprezentativca kako bi obezbedili sredstva za dovođenje novih igrača, a izvor lista naveo je da je engleski klub ponudio 20 miliona evra, nešto manje od zahteva za obeštećenje koji je Roma odredila.

Londonski klub je prošlog meseca kontaktirao Romu povodom transfera, a mediji spekulišu da je tada trener Portsmuta Hari Rednap ponudio i fudbalera Romana Pavljučenka.

Međutim, sportski direktor Rome i trener Lučano Spaleti izjavili su da će Vučinić biti jedan od poslednjih igrača koji će u letnjem prelaznom roku napustiti klub.

Mediji navode da je Totenhem spreman da ponudi Vučiniću četvorogodišnji ugovor, kojim će kapiten reprezentacije Crne Gore dobiti po četiri miliona evra po sezoni.

Ali, čelnici Rome procenili su da njihov napadač vredi 25 miliona evra i nije sigurno da li će prihvatiti umanjenu ponudu Totenhema.

Vučinić je karijeru počeo u Sutjesci iz Nikšića, odakle je 2000. godine prešao u Leče. Posle šest godina u tom klubu potpisao je za Romu. Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 12 utakmica uz šest pogodaka.

Pogledajte još