UZNEMIRUJUĆ SNIMAK: Stravična sudbina zečeva koje žive deru zbog krzna (VIDEO)

PAŽNJA Upozoravamo čitaoce da ovaj tekst sadrži video snimak koji bi mogao da uznemire osetljive osobe. Redakcija ga objavljuje jer smatra važnim da javnost bude obaveštena o ovoj užasnoj praksi.

Na video klipu snimljenom u Kini, odakle potiče 90 odsto svetske proizvodnje angore, mogu se čuti krici životinja koje trpe bol. One se gaje između dve i pet godina, a u tom periodu im se uklanja krzno na svaka dva do tri meseca.

Kada se životinji iščupa krzno, ona se stavlja u kavez do oporavka. Kada životinji “prođe rok”, radnici je ubijaju i skidaju kožu.

Čak i oni zečevi kod kojih se krzno šiša ili seče, takođe pate. Za vreme šišanja, prednje i zadnje šape drže im se jako zategnute, a neizbežno je da dobijaju ogrebotine od oštrih makaza i ostalog pribora, dok se očajnički bore da se oslobode.

Pored toga, dok borave u kavezu, gole žice im vređaju osetljive šape. I, na kraju, možda i najvažnije, lišeni su društva ostalih zečeva.

“PETA Velika Britanija apeluje na kupce”, kaže direktor britanskog ogranka organizacije Mimi Bekeči. “Molimo vas pročitajte etiketu na džemperu ili marami. Ako piše da je od angore, ne kupujte.”

U Kini ne postoje kazne za zloupotrebu životinja na farmama zečeva i ne postoje standardi koji bi se regulisalo ponašanje prema životinjama.

Izvor: BLIC

Pogledajte još