NEVEROVATNO: Pas preživeo udarac auta i put od 90km na braniku

Tridesetpetogodišnji student je izjavio kako je čuo udarac kada je pokušao da okrene auto u blizini svoje kuće u gradu Itapetinga, u severoistočnom Brazilu, ali nije ni posumnjao da će narednih sat vremena na svom braniku da vozi jedog psa.

"Video sam psa na sred puta i pokušao da ga izbegnem, ali sam potom čuo tup zvuk i shvatio da sam ga udario", kazao je Sikveira, koji je na put krenuo sa svojom majkom i dvojicom kolega.

On je takođe objasnio da je vozio brzo na mestu koje je prilično opasno, ali i da je znao da će pas da preživi udarac, pa je nastavio.

Kada je stigao u univerzitetski kampus, prolaznici su primetili preplašenu životinju i signalizirali mu da stane.

"U međuvremenu nismo imali gde da se stanemo, pa sam se parkirao tek ispred univerziteta. Neko mi je dobacio da imam psa na prednjem delu auta, pa samo izašli da proverimo misleći da je mrtav", nastavio je Brazilac "Nismo mogli da verujemo da je pas živ i potpuno svestan."

Jačina udarca je ulubila prednji panel branika gde se pas zaglavio. Pozvali smo vatrogasce i lokalne veterinare da ga spasu, a na kraju se ispostavilo da, pored preloma noge, nema neke veće povrede.

Kuja je dobila ima Viktorija, što na engleskom znači "pobeda", a usput je i ime grada u kojem se nalaze.

DailyMail / V.V.

Pogledajte još