Kejt Mos osniva kompaniju, želi da bude rival Dizniju

LONDON, 13. jula 2009. (Beta) - Britanska manekenka Kejt Mos osnovaće sa biznismenima Filipom Grinom i Sajmonom Kauelom novu, milijardu funti vrednu kompaniju koja će se baviti zabavom i modom i pokušati da postane rival Dizniju.

Kako piše britanska štampa, Kejt Mos bi zahvaljujući novom poslovnom poduhvatu mogla da udvostruči svoje bogatstvo i postane vlasnica 100 miliona funti. Nova kompanija, koja još nema naziv, biće vlasnik prava na Kauelove hit emisije, kakvi su "Britain's Got Talent" i "The X-Factor", a robu će prodavati u prodavnicama koje su vlasništvo Filipa Grina.

Grin, koji je vlasnik lanaca Top šop (Shop) i Bhs, i Kauel poznaju se više od decenije, a ovo je njihov prvi poslovni poduhvat. Njih dvojica sastali su se u junu sa 35-godišnjom manekenkom i dogovorili se o osnivanju firme, objavljuje Dejli mejl. "Kejt će biti centralna figura i osoba koja će određivati stil u modnom delu posla. Ona će učestvovati i u pronalaženju novih bendova i njihovoj promociji. Ima veliku mrežu ljudi koji njima nisu dostupni. Zauzvrat, Kejt će dobiti deo zarade", kazao je listu neimenovani izvor.

Pogledajte još