Paskval: Loš početak, dobar kraj!

"Nismo dobro igrali u napadu u prvoj četvrtini, ali smo dominirali od početka druge, kako u odbrani, tako i u napadu. Ostvarili smo važnu pobedu", rekao je Paskval posle utakmice u Beogradu.

Barselona je savladala Partizan sa 82:64 u šestom kolu Grupe A Evrolige.

Paskval je čestitao Partizanu na dobroj igri, kao i navijačima crno-belih, za koje je rekao da uvek prave dobru atmosferu u Pioniru.

"Pobede i porazi se ne mogu objasniti na samo jedan način. Generalno smo dobro igrali u odbrani. Nedostatak Lea Vestermana je veoma uticao na igru Partizana. Partizan je uvek dobar protivnik", naveo je on.

Barselona sada ima skor od četiri pobede i dve izgubljene utakmice, a jedan duel izgubio je od Nantera, koji je bio autsajder u tom susretu.

"Nije reč o motivaciji, kod kuće osećamo mnogo veći pritisak. Nanter nas jeste pobedio, ali to je košarka, oni igraju jako dobro, a i dešavale su se takve situacije u istoriji. Mi smo dominirali tada tri četvrtine, ali smo u poslednjoj izgubili kontrolu što je rezultiralo gubitkom", kazao je Paskval.

Špansku ekipu je u Beogradu do pobede vodio mladi Aleks Abrines, koji je bio najefikasniji u svom timu sa 19 poena.

"Mlade igrače vrlo često poredimo sa onima koji su već zvezde. Aleks je veoma mlad, ima 19 godina, pokazao je dobru igru, pred njim je budućnost, ali treba naporno da radi i ide korak po korak", rekao je trener katalonskog tima.

Barselona će u sledećem kolu dočekati vodeći Fenerbahče narednog petka.

Beta

Pogledajte još