Najmanje devetoro poginulo u eksploziji

MULTAN (Pakistan), 13. jula 2009. (Beta-AFP) - Najmanje devetoro ljudi je poginulo, od kojih sedmoro dece, a na desetine je zatrpano pod ruševinama kuća, nakon eksplozije koja se dogodila u improvizovanoj medresi u centralnom delu Pakistana, saopštili su zvaničnici policije, a prenose agencije.

Kako navodi agencija AFP, eksplozija se dogodila u jednoj kući u selu Mian Čanu koje je od najbližeg grada Multana udaljeno oko 90 kilometara u centru pakistanske provincije Pendžab.

Ta kuća je, navodi se, služila kao improvizovana medresa, odnosno tu su održavani religijski seminari za decu. Prema rečima doktora Naema Sadika iz lokalne bolnice, kako prenosi televizija "Geo", "nakon eksplozije dovezeno je devetoro mrtvih, od kojih sedmoro dece i jedna žena, a ukupno je bilo 70 povređenih".

Šef lokalne policije Kamran Kan je izjavio da se eksplozija dogodila u improvizovanoj mederesi, dodavši da se još uvek ne zna zašto i kako je eksploziv dospeo tamo. U eksploziji je, prema navodima policija, srušeno 25 okolnih kuća.

Pogledajte još