Nahbar: Odigrali smo najbolju utakmicu u sezoni!

"Partizan se borio, ali smo mi večeras odigrali možda i najbolju utakmicu ove sezone. Partizan jeste u teškoj situaciji, ima mlad tim, koji nikad ne odustaje. Jeste da imaju povrede i probleme, ali igraju srcem, tako da se nadam da će ući u Top 16", rekao je Nahbar novinarima posle utakmice u Beogradu.

Partizan je izgubio od Barselone sa 82:64 u šestom kolu Grupe A i tako ostao na samo jednoj evroligaškoj pobedi ove sezone.

Nahbar, koji je po izlasku na teren hale Pionir dočekan aplauzom Partizanovih navijača, kazao je da su crno-beli "velika škola košarke".

"Uvek volim da se vratim u Beograd, u halu Pionir. Odrastao sam gledajući Divca, Danilovića i ostale legende. Za mene je ovo posebno mesto, jako sam srećan jer osecam da me navijači Partizana poštuju i to mi mnogo znači", istakao je slovenački košarkaš.

Centar španske ekipe, hrvatski reprezentativac Ante Tomić rekao je da je njegov klub pobedom u Beogradu došao u situaciju da se bori za prvo mesto u grupi.

"Jako važna pobeda, sada imamo komotnu situaciju u grupi i slede nam utakmice protiv Fenerbahčea i CSKA za prvo mesto. Mi ne želimo ni od koga da izgubimo, sramota nas je što smo izgubili od Nantera kod kuće, nismo hteli nikome da učinimo zlo, napravili smo to sami sebi",
rekao je Tomić.

Tomić je od košarkaša Partizana posebno pohvalio Bogdana Bogdanovića, za kojeg je rekao da je glavni igrač i najveći potencijal ekipe.

Bek Barse Kostas Papanikolau rekao je da nije očekivao ubedljivu pobedu u Beogradu.

"Znali smo da će biti teško, ali ne i ovolika razlika... Posle prve četvrtine smo zaigrali veoma snažno u odbrani, što nam je omogućilo da damo dosta poena iz tranzicije i to je bilo odlučujuće", kazao je Papanikolau.

Nekadašnji košarkaš Olimpijakosa je naveo da mu je Partizan "drag" i da se nada da će crno-beli proći u narednu fazu Evrolige.

"Nije da sam navijač, ali Partizan mi je drag. Uvek imaju mlade igrače i trenera koji je tu godinama i koji radi odličan posao. Ja volim mlade timove, jer sam i ja još mlad i nadam se da će proći u Top 16", rekao je 23-godišnji Papanikolau.

Pogledajte još