7 načina da održite kožu čistom

Svako ima drugačiji tip kože i samim tim, na drugačije načine je negujemo. Ipak, postoji 7 univerzalnih pravila koje treba da sledimo, kako bi koža bila uvek čista.

Vežbajte!

Da bi koža bolje izgledala, možete da je očistite i iz unutra. Vežbanjem podstičete znojenje, a samim tim i čistite kožu. Svi toksini i otrovne materije će ovim putem izaći i koža će vam izgledati mnogo bolje.

Pijte puno vode

Voda, kao i vežbanje, pročistiće telo od toksina. Konzumiranjem vode ne samo da ćete očistiti organizam, već ćete regulisati i unos šećera koji može izazvati pojavu akni.

Ne dirajte lice prljavim rukama!

Tokom dana ruke isprljamo mnogo puta. U gradu, u prevozu... Pre nego što dodirnete lice dobro i temeljno operite ruke.

Redovno čistite lice

Veoma je važno da tokom dana spirate sa lica prljavštinu koja je mogla da dospe na njega. Bilo bi dobro da imate kod sebe maramice za lice i da barem dva puta dnevno očistite kožu lica.

Koristite samo jedan preparat za čišćenje lica

Ukoliko koristite istovremeno više losiona za čišćenje, to i neće biti efektno. Odlučite se za jedan i koristite samo njega barem dve nedelje (toliko je potrebno da se uoči efekat). Posle toga, ukoliko vam odgovara, možete da nastavite da ga koristite, ili se odlučite za neki drugi i isprobajte i njega.

Izbegavajte parfemisane proizvode

Losioni sa mirisima mogu da iziritiraju kožu. Parfemisani losioni mogu i da zamaste kožu, pa je to posebno štetno za one koji već imaju ovakav tip kože. Koristite one koji se baziraju na prirodnim sastojcima, bez dodatnih aroma.

Umereno se šminkajte

Šminka definitivno nije neophodna. Ukoliko baš morate, nanesite malo šminke, da biste prekrili nedostatke. Nemojte preterivati. Šminka zapušava pore i to veoma šteti koži.

J.P.

Pogledajte još