Kompani propušta početak sezone zbog operacije

BEOGRAD, 13. jula 2009. (Beta) - Fudbaler Mančester sitija Vinsent Kompani propustiće početak takmičenja u Premijer ligi pošto će biti podvrgnut operaciji prsta na nozi, preneli su britanski mediji.

Belgijski reprezentativac je zbog zakazane operacije morao da napusti trening kamp Sitija u Nemačkoj. On je prošle sezone igrao povređen, primao je injekcije i nosio je specijalnu zaštitu na stopalu. 

Trener Mančester sitija Mark Hjuz rekao je da bi Kompani trebalo da se podvrgne hiruškom zahvatu, kako bi zauvek rešio problem koji ga muči još od prošle sezone.

"Ako se Vinsent podvrgne operaciji propustiće pocetak takmičenja. Prošle sezone je razgovarao sa hirurgom koji je preporučio injekcije i mirovanje, ali bolovi su sada ponovo počeli. On to mora da obavi kako bi bio potpuno spreman za sve napore u predstojećoj sezoni", rekao je Hjuz za klupski sajt.

"Klupski lekari su ga dugo lečili, ali rekao je da ne može da nastavi sa takvim tretmanima. Bio je hrabar i mnogo je pomogao timu", dodao je Hjuz.

Mančester siti će prvu utakmicu u Premijer ligi igrati 15. avgusta protiv Blekburna.

Komapni je 2008. godine iz Hamburga prešao u Mančester siti, igrao je još za Anderleht. Za reprezentaciju Belgije debitovao je 2004. godine i odigrao je 27 utakmica.

Pogledajte još