Prijatelji koje svaka žena mora da ima

Istraživanja su pokazala da neki tipovi prijateljstava naročito pogoduju zdravlju. Nisu sva prijateljstva jednaka, u tome i jest njihova draž, a ove prijatelje treba imati svaka žena.

Prijateljica iz detinjstva

Poznaje vas i vašu porodicu još od detinjstva. Imate zajedničke uspomene i priče kakve nećete imati nikada ni sa kim. Ova prijateljica vas podseća na to da ste još uvek osoba kakva ste nekada bili.

Održavajte povezanost sa prijateljicom iz detinjstva. Današnje tehnologije to uveliko omogućavaju, naročito ako ste poprilično udaljeni. Dovoljno je da na svakih nekoliko nedelja sa njom popričate, razmijenite novosti i setite se svojih druženja dok ste bile deca.

Nova prijateljica

Za razliku od prijatelja iz srednje škole, nova prijateljica neće imati već formirano mišljenje o vama. Starenjem se možemo zateći u rutini, a novo prijateljstvo može pomoći da život ostane uzbudljiv.

Najbolje od svega je što će vas nova prijateljica upoznati sa novim ljudima. Novi krug ljudi će vam pomoći da se osećate bolje, ali i da ostvarite željene ciljeve.

(old_image)

Prijateljica za vežbanje

Odvući će vas vežbati u dane kada biste najradije ležali na kauču. Svi se stručnjaci slažu s time da je fizička aktivnost najvažnija stvar za održavanje mentalnog i fizičkog zdravlja, i dugovečnosti. Dobar prijatelj za vežbanje će vam u ovome pomoći.

Za najbolje rezultate zajedno odredite cilj, bilo da je to vežbanje nekoliko puta nedeljno ili trčanje 30 minuta bez prekida.

Produhovljena prijateljica

Biti deo duhovne zajednice, ne nužno organizovane religije, pomaže ljudima da ostanu dobrog psihičkog zdravlja.

Volontirajte, počnite raditi u dobrotvorne svrhe jer je dokazano da pomaganje drugima čini život kvalitetnijim i popravlja raspoloženje. Prijatelj s istim ciljem će vam pomoći da sebe doživljavate osobom koja vredi i ima svoju svrhu u društvu.

Mlađa prijateljica

Kako uspevate da ima decu i zavidnu karijeru? Kako ste održali tako dobru kondiciju? Vaša mlađa prijateljica će to sigurno hteti znati. Naučnici su dokazali da je osećaj korisnosti drugima ključan element sreće. Pokazati nekome kako skuvati neko jelo ili podeliti svoja iskustva će vam pomoći da se bolje osećate.

S druge strane, vaša mlađa prijateljica će vama pomoći da ostanete zaigranog i veselog duha, i ponekad zaboravite na pravila ponašanja, barem kada ste u njenom društvu. Ona vas neće osuđivati i vrlo verovatno će vas u nekim stvarima posmatrati kao uzor.

(old_image)

Prijatelji vašeg partnera

Bliskost sa partnerovim prijateljima je važan deo zdrave i ispunjene veze. Najsretniji brakovi su oni u kojima su prijatelji jednog partnera ujedno prijatelji i drugog partnera.

Upoznajte njegove prijatelje i neka on upozna vaše. To će vam dati osećaj pripadnosti jer svi znamo da su prijatelji poput porodice.

Vaša mama

Oko 85% odraslih žena ističe da ima dobar odnos sa majkom. Bez obzira ne razliku u godinama, veza između majke i ćerke je jaka i nezamenjiva. Ako želite biti povezaniji sa svojom majkom, ali se neprestano susrećete s istim problemima, donosimo vam nekoliko saveta da ih konačno savladate.

Ne možete da uživate u vremenu provedenom s majkom

Prestanite ju pokušavati promeniti i fokusirajte se na ono što volite kod nje. Kakve god da su njene navike, verujte da ona uživa u vremenu provedenom sa vama, i to uvek.

Svađate se oko istih stvari

Žene koje imaju jaku povezanost sa majkom, konflikte ne doživljavaju lično. Majka će vam možda dati kritiku, a možda je vreme da iz tih kritika počnete učiti.

Ona vas često želi viđati

Najbolje je da jednostavno prihvatite to da ona želi s vama provoditi više vremena, koliko god vremena da provodite trenutno. Fokusirajte se na aktivnosti koje možete i želite raditi zajedno.

Vi sami

Ako ste kao veliki broj žena, ostavite ćete sve da biste pomogli prijatelju u nevolji. Na žalost, istu pažnju i poštovanje ne dajete sami sebi.

Razmislite o tome koje osobine volite kod dragih ljudi: originalni su, brižni, pažljivi, bezuslovno vas vole i slično. Zar nisu to osobine koje i vi sami imate?

Izvor: CentarZdravlja, Ženski kutak

Pogledajte još