Na Moravi vodenica stara

Tradicionalana kulturno-turistička manifestacija "Na Moravi vodenica stara" održava se od 13. jula u Aleksincu po 45. put. Pred posetiocima izloženi stari zanati, narodni običaji, domaća radinost, suveniri.

Otvaranjem izložbe starih zanata, domaće radinosti, suvenira i meda, u Aleksincu je počela 45. tradiconalna kulturno-turistička manfestacija "Na Moravi vodenica stara".

Zvanični program počeće defileom učesnika u 20 sati, ulicom Kneza Miloša, a zatim je predviđeno "Aleksinačko veče", na kojem će biti predstavljene zdravice, narodni običaji, izvorne narodne pesme i kola, folklorna društva aleksinačke opštine, zlatne ruke i tradicionalna jela aleksinačke kuhinje.

Za drugi dan manifestacije predviđena je audicija amatera pevača i harmonikaša, koja će biti održana u Centru za kulturu i umetnost i takmičenje ribolovaca u pripremanju riblje čorbe, koja će uveče moći da se degustira.

Glavni program drugog dana manifestacije počinje na stadionu za male sportove "Mladost", u 21 sat, u okviru koga će biti održano takmičenje amatera pevača i harmonikaša u izvođenju izvornih narodnih pesama i kola.

Biće predstavljena i etno modna revija udruženja građana "Radinost".

Organizator manifestacije je Opštinska organizacija za kulturu i sport "Otis", a generalni pokrovitelj Skupština opštine Aleksinac. 

Izvor: RTS
(13. jul)

Pogledajte još