Najinteresantnije teorije o ubistvu Kenedija

Pored ovih teorija, tu su i neke krajnje čudne koje se tiču ubistva Kenedija:

Vozač je kriv

U svojoj knjizi „Behold a Pale Horse“, Vilijam Kuper tvrdi da je Kenedija zapravo ubio vozač njegove limuzine. Kuperova teorija tvrdi da je vozač, agent tajne službe Vilijam Grir, kriv za ubistvo pošto se na snimku vidi kako se okreće na svoju desnu stranu i gleda prema Kenediju.

Naravno, ne postoje dokazi koji bi potkrepili ovu tvrdnju, iako je on kritikovan nakon ubistva zbog svojih postupaka tog dana pošto nije odmah ubrzao auto i napustio mesto nesreće.

Kenedija je slučajno ubio agent tajne službe

U svojoj knjizi „Mortal error: The shot that killed JFK“, Bonar Meninger tvrdi da je Kenedija pogodio metak koji je slučajno ispalio tajni agent Džordž Hiki, koji se nalazio u vozilu iza. Po njemu, Hiki je slučajno ispalio metak iz svoje puške kada je vozilo u kojem se nalazio iznenada stalo.

Čovek sa kišobranom

Ova teorija odnosi se na Luija Stivena Vita koji se na snimcima zabeleženim tog dana nalazi sa otvorenim kišobranom iako je dan bio potpuno suv. Pojedini smatraju da je u pitanju bio signal ubicama, ali je kasnije otkriveno da je držao kišobran u znak protesta zbog toga što je Kenedijev otac podržavao britanskog premijera Nevila Čemberlena koji je bio naklonjen nacistima i koji je uvek sa sobom nosio crni kišobran.

Masoni su krivi

Lindon B. Džonson je navodno bio član masona. Ovo je dovelo do teorije da je on bio odgovoran za ubistvo Kenedija, iako, naravno, za ovu tvrdnju ne postoje nikakvi dokazi.

Džo di Mađo je kriv

Ova ideja prvi put se pojavila u stripu „100 bullets“ sa teorijom da je čuveni igrač bejzbola kriv za Kenedijevo ubistvo.

Ovo je skrenulo pažnju poklonicima teorija zavere koji su tvrdili da je u pitanju bila osveta zbog toga što je on navodno naredio ubistvo njegove žene, Merilin Monro.

Koka kola teorija

U svojoj knjizi „Who Shot JFK? : A Guide to the Major Conspiracy Theories”, Bob Kalahan i Mark Zingareli tvrde da je Osvald ubio Kenedija zato što su njegovi psihički problemi bili izazvani šećerom iz gaziranih napitaka. Ova teorija se oslanja na činjenicu da je Osvald odmah posle ubistva popio zaslađeni gazirani napitak.

Džeki Kenedi je ubila Kenedija

Poklonici teorija o zaveri skreću pažnju na oblak dima koji se pojavio sa leve strane Kenedija, iako ni on ni Džeki nisu bili pušači. Oni tvrde da je dim izazvala neka eksplozivna reakcija.

Kenedi je bio ubijen zbog svog interesovanja za vanzemaljce

U svojo knjizi “A Celebration of Freedom: JFK and the New Frontier” Vilijam Lester tvrdi da dokumenti CIA-a koje je dobio na osnovu zakona o dostupnosti podataka pokazuju da je Kenedi tražio da mu se otkriju dokumenti u vezi sa vanzemaljcima i to svega 10 dana pre njegove smrti.

Mnogi tvrde da je Kenedi ubijen zbog toga što je želeo da otkrije istinu o vanzemaljcima.

Za one koji nisu znali, danas se navršava 50 godina od ubistva Kenedija

Izvor: B92

Pogledajte još