Dečak (14) dilovao drogu ispred vrtića u Nišu

Ubrzo, policija je otkrila da je u dilerskoj grupi i dečakov dve godine stariji brat S.D. i drug N.M. (15), koji su preprodavali narkotike za Aleksandra K. (20) iz Niša. Od četvorice uhapšenih policija je zaplenila ukupno 77 grama. Posle šokantne akcije, policajce su iznenadile i izjave dečaka posle privođenja.

"Prodavao sam drogu jer mi je trebao novac, morao sam da ga imam za proslavu Nove godine"
, izjavio je u policiji najmlađi diler D.D, koji je sa trojicom saradnika dobio krivičnu prijavu za trgovinu drogom.

Vođa navijača
Najmlađi niški diler D.D. je prošle godine promenio osnovnu školu zbog problematičnog ponašanja. S druge strane, protiv njegovog brata vodi se krivični postupak zbog sumnje da je sa dvojicom drugova iz osnovne škole ukrao knjige vredne 90.000 dinara.
"D.D. je kao vođa navijača u školi stalno izazivao tuče, pa je sa njegovom majkom dogovoreno da promeni sredinu"
, kažu u dečakovoj matičnoj školi.

Dilera D.D. patrola je oko 15 sati zaustavila kod vrtića jer se čudno ponašao kada ih je ugledao.

"Dečak je pokušao da nešto smota u pantalone. Policajci su ga zaustavili, pretresli i pronašli šest paketića marihuane u aluminijumskoj foliji. Priveden je, a zatim su u stanici policije završili i njegov brat S.D. i drug N.M, kao i Aleksandar K."
, navodi sagovornik Blica.

Nakon privođenja, maloletnici su saslušani u prisustvu roditelja. Zbog godina starosti odmah su i pušteni da se brane sa slobode, tako da će krivičnu prijavu dobiti u redovnom postupku.

Da je droga ušla u škole u Nišu i da je čak i osnovci konzumiraju, sumnje je potvrdilo i nedavno istraživanje niškog Doma zdravlja. U njihovom istraživanju je učestvovalo i 3.500 učenika osnovnih i srednjih škola.

U anonimnoj anketi 133 učenika su priznala da su probali ili konzumirali marihuanu, njih 30 se poverilo da konuzimira ekstazi, 20 heroin, a čak 23 kokain. Posebno je uznemirujući podatak da je petina anketiranih “osmaka” istakla da njihovi vršnjaci lako stupaju u kontakt sa dilerima.

U anketi je čak polovina učenika srednjih škola navela da nema problema da pronađe vršnjaka od kojeg može da kupi marihuanu, ekstazi ili neku drugu vrstu narkotika.

U mreži još dece

Niška policija istražuje da li su uhapšeni dileri-deca drogu prodavali samo narkomanima u opštini Pantelej ili i učenicima. Traži se i kojim je kanalima Aleksandar K. dobijao drogu i da li ima još maloletnih dilera.

Izvor: BLic

Pogledajte još