Južna Afrika nam je tako daleko, a tako blizu

BEOGRAD, 13. jula 2009. (Beta) - Napadač fudbalske reprezentacije Srbije Marko Pantelić ocenio je da je njegova ekipa u dosadašnjem toku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo učinila više nego što je iko mogao da očekuje, ali i podsetio da plasman na Mundijal u Južnoj Africi još nije osiguran.

"Južna Afrika nam je tako daleko, a tako blizu. Preostalo je 'samo' da odigramo tri utakmice, 270 minuta i bićemo učesnici Svetskog prvenstva", rekao je Pantelić u intervjuu objavljenom na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

"Ako objektivno sagledamo situaciju, imamo ono što smo oduvek želeli, o čemu smo maštali. Da je sve u našim rukama i da sami odlučujemo o sopstvenoj sudbini... Ne verujem da bi iko prošlog leta stavio ulog na opkladu da ćemo pre tri poslednje utakmice biti na ovom mestu, ispred Francuske i Rumunije", dodao je.

"Orlovi" su trenutno na ubedljivom prvom mestu na tabeli Sedme kvalifikacione grupe evropske zone sa 18 osvojenih bodova na sedam utakmica. Drugoplasirana Francuska je na dve utakmice manje sakupila 10 bodova.

Upravo će "trikolori" biti naredni protivnici Srbije, koja će reprezentaciju Francuske dočekati u Beogradu i pokušati da posle dugo vremena savlada neku od najvećih evropskih selekcija.

"Prava prilika da vidimo na delu ko je bolji. Da potvrdimo da nismo slučajno lideri grupe, iako nije lako pobediti nekog iz 'top pet' evropskog društva. Sada nam odgovaraju pobeda i remi, ali je moj predlog je da se ide na tri boda i da se o drugom ishodu ne priča", kazao je Pantelić.

"Vreme je da se narod nagradi za ogromnu podršku i raduje se toliko čekanoj pobedi. Treba svi da budemo ponosni na ono što smo do sada uradili. Pun stadion i atmosfera protiv Austrije najbolji su pokazatelj da narod diše sa nama fudbalerima. Oseća se neverovatno velika količina pozitivne energije", dodao je napadač Herte.

Pantelić je prokomentarisao i za mnoge neočekivani napredak u igri ekipe po dolasku Radomira Antića na mesto selektora ekipe.

"Postoji apsolutno poverenje na relaciji selektor - igrači. Zna se tačno ko šta radi. U svakom trenutku, na terenu i van njega. Zna se ko se za šta pita. Dobri meduljudski odnosi utiču na pozitivnu energiju. Nema ni najmanjeg mesta egoizmu, netrpeljivosti", ocenio je Pantelić.

Pogledajte još