Dečak od 14 godina dilovao ispred vrtića

Ubrzo, policija je otkrila da je u dilerskoj grupi i dečakov dve godine stariji brat S.D. i drug N.M. (15), koji su preprodavali narkotike za Aleksandra K. (20) iz Niša. Od četvorice uhapšenih policija je zaplenila ukupno 77 grama. Posle šokantne akcije, policajce su iznenadile i izjave dečaka posle privođenja.

"Prodavao sam drogu jer mi je trebao novac, morao sam da ga imam za proslavu Nove godine",
izjavio je u policiji najmlađi diler D.D, koji je sa trojicom saradnika dobio krivičnu prijavu za trgovinu drogom.

Dilera D.D. patrola je oko 15 sati zaustavila kod vrtića jer se čudno ponašao kada ih je ugledao.

Vođa navijača
Najmlađi niški diler D.D. je prošle godine promenio osnovnu školu zbog problematičnog ponašanja. S druge strane, protiv njegovog brata vodi se krivični postupak zbog sumnje da je sa dvojicom drugova iz osnovne škole ukrao knjige vredne 90.000 dinara. - D.D. je kao vođa navijača u školi stalno izazivao tuče, pa je sa njegovom majkom dogovoreno da promeni sredinu - kažu u dečakovoj matičnoj školi.

"Dečak je pokušao da nešto smota u pantalone. Policajci su ga zaustavili, pretresli i pronašli šest paketića marihuane u aluminijumskoj foliji. Priveden je, a zatim su u stanici policije završili i njegov brat S.D. i drug N.M, kao i Aleksandar K", navodi sagovornik za "Blic".

Nakon privođenja, maloletnici su saslušani u prisustvu roditelja. Zbog godina starosti odmah su i pušteni da se brane sa slobode, tako da će krivičnu prijavu dobiti u redovnom postupku.

Da je droga ušla u škole u Nišu i da je čak i osnovci konzumiraju, sumnje je potvrdilo i nedavno istraživanje niškog Doma zdravlja. U njihovom istraživanju je učestvovalo i 3.500 učenika osnovnih i srednjih škola.

U anonimnoj anketi 133 učenika su priznala da su probali ili konzumirali marihuanu, njih 30 se poverilo da konuzimira ekstazi, 20 heroin, a čak 23 kokain. Posebno je uznemirujući podatak da je petina anketiranih “osmaka” istakla da njihovi vršnjaci lako stupaju u kontakt sa dilerima.

U anketi je čak polovina učenika srednjih škola navela da nema problema da pronađe vršnjaka od kojeg može da kupi marihuanu, ekstazi ili neku drugu vrstu narkotika.

U mreži još dece

Niška policija istražuje da li su uhapšeni dileri-deca drogu prodavali samo narkomanima u opštini Pantelej ili i učenicima. Traži se i kojim je kanalima Aleksandar K. dobijao drogu i da li ima još maloletnih dilera.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.