Umalo kobna greška lekara iz Kraljeva: Otpustili devojku iz bolnice sa povredom jetre

U pitanju je bio jedan mali procep na jetri koji se nije video na skeneru i ultrazvuku. Urađena je jedna operacija, a sutra ćemo obaviti još jednu, kako bismo potpuno sanirali povredu jetre jer je takva procedura - kaže dr Zvonko Veselinović, direktor kraljevačke bolnice.

Nakon noći provedene na psihijatriji, kada je devojka stigla kući, stanje joj se pogoršalo, zbog čega su je roditelji hitno prebacili u bolnicu gde je operisana, a na ultrazvuku je utvrđeno da joj je pukla jetra i da je imala unutrašnje krvarenje.

"Počela je da se žali na bolove u stomaku, koji su se sve više povećavali. Pozvali smo Hitnu službu, a na ultrazvuku je utvrđeno da ima krvarenje u stomaku. Ništa više ne mogu da vam kažem", rekla je majka nesrećne devojke ispred Intenzivne nege, gde se devojka oporavlja posle operacije.

Treći pokušaj samoubistva Srednjoškolka N. P. (16) je skokom sa mosta treći put pokušala sebi da oduzme život. Pre toga je pokušala da se ubije uzimanjem velike količine tableta. Uzrok je u sva tri puta bilo neslaganje sa roditeljima.

Šesnaestogodišnja N. P. je pre tri večeri pokušala da izvrši samoubistvo skokom sa Ibarskog mosta u Kraljevu, samo dan nakon skoka, koji je srećom preživela, poslata je na kućno lečenje.

Izvor „Blica“ kaže da devojci u bolnici uopšte nije otvorena istorija bolesti, jer je ona i ranije već imala pokušaje samoubistva, tako da je skok sa mosta samo nastavak njenog labilnog psihičkog stanja.

"Devojka je morala da bude zadržana nekoliko dana u bolnici. Samo da je proverena njena istorija bolesti, moglo se videti da je ona ozbiljan psihijatrijski slučaj. Ali, lekari su je pustili kući, samo dan pošto je pokušala da oduzme sebi život skokom sa mosta",
kaže sagovornik iz Zdravstvenog centra “Studenica”.

"Takve informacije nisu tačne. Na psihijatriji su imali sve podatke o devojci. Ona je sa odeljenja psihijatrije zdravstvenog centra puštena sa preporukom da lečenje nastavi u nekoj višoj psihijatrijskoj ustanovi. To je dogovoreno sa majkom ove devojke"
, kategorično tvrdi Veselinović.

Izvor: Blic

Pogledajte još