Grupe maloletnika maltretiraju vozače i putnike na liniji Prijepolje-Brodarevo

Putnici, uglavnom građani varošice Brodarevo koji putuju u centar opštine Prijepolje zbog svakodnevnih obaveza i poslova, kažu da nije reč o bezazlenim nestašlucima, već o ponašanju koje ugrožava bezbednost svih, pa su njihove i žalbe vozača autobusa svakodnevne. Zbog nemogućnosti da bezbedno prevoze putnike, vozači vrlo često traže pomoć policije.

"Već sam u ovoj godini išao četiri puta kod komandira policije u Prijepolju i tražio pomoć i zaštitu od maloletnih huligana. Tokom vožnje oni otvaraju vrata autobusa, u gradu kada stanem na crveno na semaforu oni iskaču iz autobusa, moram da pazim da neko ne pogine. Ponašanje maloletnika je katastrofalno, a nakon nekoliko intervencija policije stanje je nešto bolje poslednjih dana. Hteo sam da napustim ovaj posao, ali zahvaljujući policiji koja nam pomaže odustao sam od te namere", rekao je Lutvija Dautović, vozač autobusa.

Brojni đaci iz Brodareva, uglavnom srednjoškolci koji putuju u školu u Prijepolje, svedoci su gotovo svakodnevnih zaustavljanja autobusa i intervencija policije.

Kako kažu, svi ti incidenti koje izazivaju njihovi vršnjaci i pored intervencije policije, završavaju se bez kazni za izgrednike.

Prema podacima Policijske uprave u Prijepolju, u protekloj godini je u pogledu narušavanja javnog reda i mira u prevoznim sredstvima na relaciji Prijepolje - Brodarevo, evidentirana jedna, a tokom ove godine tri prijave.

Oni su apelovali na školske pedagoge i na radnike centra za socijalni rad da pokušaju da utiču na ova maloletna lica koja izazivaju incidente.

Prema rečima putnika i vozača, prevoz od Prijepolja do Brodareva i obrnuto postao je "divlji zapad", a strah od putovanja na ovoj relaciji je prisutan kod svih.

Zbog vrlo opasne deonice usled uskog puta i velikog broja krivina, ali i opterećenosti ovog magistralnog puta koji je najfrekventniji od Srbije prema Crnoj Gori, predlog da u svakom lokalnom autobusu bude policijsko dežurstvo zbog maloletnih huligana, treba vrlo ozbiljno shvatiti, upozoravaju i vozači i gradani.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.