Amazon nagrađuje kupce Kindle uređaja virtuelnim novcem

Svoju sopstvenu virtuelnu valutu Amazon je pustio u opticaj povodom lansiranja uređaja Kindle Fire u Engleskoj, pa će svaki kupac Kindlea uz njega dobiti i 400 "Amazon novčića" u vrednosti od 4 funte.

Amazon coins će moći da se iskoriste za kupovinu aplikacija, igara i ostalih proizvoda za Kindle u Amazonovoj internet prodavnici, a kupcima je obezbeđen i popust od 10% ukoliko i odvojeno od uređaja budu kupovali novčiće.

Potpredsednik sektora za aplikacije i igre u Amazonu Majk Džordž je naznačio da očekuju da se korišćenje Amazon novčića vremenom poveća, ali nije potvrdio da li će ova virtuelna valuta moći da se koristi i za kupovinu ostalih stvari na Amazonu, poput muzike, knjiga i filmova.

"Danas poklanjamo vlasnicima uređaja Kindle Fire virtuelne novčiće u iznosu od 4 funte za kupovinu aplikacija i igara popout "Star Wars" i "Angry Birds", rekao je Majk Džordž na početku ove akcije.

"I to nije sve, jer će oni koji novčiće budu kupovali odvojeno od uređaja dobiti popoust od 10% procenata na kupovinu aplikacija i igara, a mi ćemo nastaviti da izmišljamo nove načine kako da ljudi do njih dolaze, a možda ćemo razmotriti i mogućnost da ih troše i na ostale proizvode u našoj ponudi", rekao je on.

Potez Amazona je verovatno podstaknut uspehom virtuelne valute Bitcoin kojom se može trgovati 24 časa dnevno, čija je vrednost u poslednja 2 meseca porasla za više od 400%, a Amazon je svoju virtuelnu valutu Amazon Coins već pustio u opticaj u maju u Americi kada su korisnici Kindle Fire uređaja dobili novčiće u vrednosti od 5 dolara.

Kako je saopšteno iz Amazona, tvorci aplikacija zbog ove akcije neće primetiti nikakvu promenu u visini njihovih honorara, a kupci novčiće mogu da kupe na sajtu amazon.co.uk/coins.

Besplatni novčići će biti dostupni i kupcima koji u budućnosti budu naručivali i Kindle Fire HDXs.

izvor: B92

Pogledajte još