Het-trik Mrđe za trijumf Zvezde na praznoj Marakani

Zvezda je sada prva sa 26 bodova, dva više od Partizana, koji sutra protiv Voždovca igra svoj meč 13. kola.

Zvezda je preokretnula meč igran bez prisustva publike, Dragan Mrđa je ostvario het-trik, a domaći tim je mogao i ubedljivije da slavi da je Abiola Dauda bio raspoloženiji.

Sloboda je povela u 10. minutu, kada je Jovica Vasilić dodao loptu Tijagu Galvau, koji je primio na grudi, a onda "makazicama" iz šesnaesterca savladao Bobana Bajkovića.

Samo dva minuta kasnije, kapiten Nenad Milijaš izveo je korner, a Goran Gogić je glavom doneo izjednačenje svom timu.

Potpuni preokret desio se u 40. minutu, kada je Marko Petković osvojio loptu na sredini terena i proigrao Mrđu, koji je iz trka savladao Dejana Rankovića.

U 43. minutu Nejc Pečnik je centrirao s desne strane, a Mrđa je šutirao iz prvog kontakta i doneo Zvezdi 3:1.

Konačan rezultat postignut je u 62. minutu. Pečnik je šutirao s oko 10 metara, Ranković je odbio loptu do Mrđe, koji je sa oko metar postigao gol za 4:1.

Pobeda je mogla da bude ubedljivija da je Dauda bio koncentrisaniji, pošto je imao izgledne prilike za gol, ali je dva puta promašivao loptu.

Sloboda je krajem prvog poluvremena mogla da izjednači na 2:2, kada je Galvao izašao sam ispred Bajkovića, ali je šutirao pored gola.

Obe ekipe su često bile u ofsajdu, tako da su domaćinima zbog toga poništena dva gola, a gostima jedan.

Meč je igran bez prisustva publike zbog incidenata u "večitom" derbiju, a domaći fudbaleri imali su podršku organizovanih navijača, koji su se popeli na nedovršenu zgradu iza južne tribune i odatle navijali u prvom poluvremenu.

Beta

Pogledajte još