Treba nam gol u Velenju

BEOGRAD, 13. jula 2009. (Beta) - Fudbaler Crvene zvezde Slavko Perović ocenio je da je bi njegova ekipa na predstojećem gostovanju slovenačkom Rudaru morala da postigne bar gol, kako bi mirno dočekala revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evropsku ligu.

"Iskustvo i kvalitet našeg trenera (Vladimira Petrovića) su naš veliki adut. Sigurno je da imamo načina da iznenadimo one koji kažu da već znaju naš sastav, formaciju, taktiku", rekao je Perović za klupski sajt pred utakmicu u četvrtak u Velenju.

"Sigurno je samo da nam je potreban gol, da bismo se lakše i lepše osećali pred revanš. Nije bitan strelac, bitna je Zvezda. Lični učinak će doći kroz uspeh ekipe, to svi znamo", dodao je 20-godišnji napadač.

Perović će se u predstojećoj sezoni za mesto u navali Zvezde boriti sa Aleksandrom Jevtićem, Oumaruom Abubakarom i Dejanom Lekićem. Svi napadači "crveno-belih", međutim, tvrde da sujete nema i da je konkurencija dobrodošla.

"Konkurencija je odlična i teško je izboriti se za mesto u prvih 11. Već u Velenju ćemo videti kako šef razmišlja", naveo je Lekić uz opasku da nije sigurno i da će Zvezda igrati sa dva napadača.

"Fudbal se igra za golove, ali je pogrešno misliti da je taktika sa jednim klasičnim napadačem defanzivna. Mnogo je primera u savremenom fudbalu kad ekipa ima jednog špica i nekoliko ofanzivnih vezista... Na kraju, šef će odlučiti", dodao je Lekić, koji je, kao i svi ostali u taboru Zvezde, optimista pred put u Velenje.

"Znamo šta nam je zadatak i tu dileme nema. Poštujemo Rudar, ali još više poštujemo sopstveni kvalitet. U tom odnosu ćemo pronaći ravnotežu koja treba da nam donese dobar rezultat", kazao je Lekić.

Pogledajte još