Vatrogasac tuče žene, a zatvor izbegava zbog srca

U oba slučaja, Stamenković je izbegao zatvor. Za premlaćivanje recepcionarke osuđen je na tri meseca zatvora, ali kaznu nije odležao zbog zdravstvenih problema.
U slučaju ovonedeljnog napada na radnicu pošte Stamenković je izbegao pritvor, opet zbog navodnih problema sa srcem. Odmah nakon što mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, on se požalio na bolove u grudima, zbog čega je odvezen u surdulički zdravstveni centar, gde je zadržan.

Portparol Policijske uprave Vranje Dragan Stamenković kaže za “Blic” da je u uniformi napao Danijelu B., koja je bila na poslu, i lakše je povredio. Određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati, ali se odmah požalio na bol u grudima, zbog čega je u 14 sati prebačen u bolnicu. Tako je i zadržan na internom odeljenju surduličkog zdravstvenog centra.

Dobrosav Nešić, predsednik Odbora za ljudska prava u Leskovcu, navodi da je Stamenković tada bio optužen da je sa pašenogom Nenadom Cvetkovićem, ranije osuđivanim zbog silovanja, 25. decembra 2000. upao u sobu hotela na Vlasinskom jezeru, u kojoj je bila Savićeva, i brutalno je pretukao.

Udarali su je pesnicama po glavi i telu, a Stamenković joj je čak u jednom momentu prislonio pištolj na grlo.

Izbačen, pa vraćen u MUP

Boban Stamenković je, prema navodima Odbora za ljudska prava u Leskovcu, zbog napada u hotelskoj sobi na Vlasinskom jezeru bio izbačen iz MUP-a. Međutim, žalio se na odluku Disciplinskog suda, pa je na novom suđenju samo kažnjen novčano. I slučaj prebijanja radnice pošte prosleđen je Disciplinskom sudu MUP-a

Izvor: Blic

Pogledajte još