Partizan pobedio Voždovac i vratio se na prvo mesto

Jedini gol postigao je Miloš Jojić u 35. minutu. Pored Jojića, najzaslužniji za pobedu crno-belih bio je i golman Vladimir Stojković, koji je u više navrata dobrim odbranama uspeo da sačuva svoju mrežu.

Partizan sada ima 27 bodova, jedan više od Crvene zvezde, a Voždovac je ostao na 12. mestu sa 13 bodova.

Utakmica na stadionu Obilića, na Vračaru, je igrana bez prisustva publike, zbog suspenzije koju je Voždovac dobio, zbog ponašanja svojih navijača na utakmici 11. kola protiv Novog Pazara.

Partizan je na početku imao inicijativu, ali je Voždovac imao prvu priliku, u osmom minutu, kada je Adam Marušić šutirao sa oko osam metara, ali je golman Partizana Vladimir Stojković odbranio.

Crno-beli su u 19. minutu imali dobru priliku, Jojić se oslobodio protivnika i dodao do Vojislava Stankovića, a on je petom dodao loptu do Andrije Živkovića, koji je šutirao preko gola.

Kako je utakmica odmicala, magla se spuštala, ali to nije mnogo omelo igrače da stvaraju šanse sa pred oba gola.

U 20. minutu Nikola Ninković je posle solo prodora bio u šansi, ali je njegov šut lako odbranio golman Nikola Perić. Ubrzo, Partizan je bio u još jednoj dobroj prilici, u akciji su učestvovali Luka, Jojić i Živković, koji je loše šutirao.

Voždovac je mogao da povede u 31. minutu, kada je, posle slobodnog udaraca Dejana Milovanovića, dobro šutirao Slavko Ćulibrk, ali je Stojković ponovo dobro intervenisao.

Partizan je poveo u 35. minutu posle kontranapada, Ninković je dodao do Jojića, koji je iz solo prodora po levoj strani došao do gola i savladao Perića.

Minut pre kraja prvog poluvremena domaći su mogli da izjednače. Ponovo je dobro centrirao Milovanović, lopta je došla do Gorana Dragovića, koji je šutirao sa pet metara, ali je golman srpskog šampiona uspeo da sačuva svoju mrežu.

U poslednjem minutu kapiten Partizana Saša Ilić mogao je da duplira vođstvo, ali je sa oko 17 metara poslao loptu pored stative.

Prvu priliku u drugom delu igre imao je Voždovac. U 52. minutu sa 20-ak metara šutirao je Nemanja Obradović, ali je Stojković izbio
loptu preko gola, u korner.

Nakon toga Ninković je imao dve prilike, u 54. i 59. minutu, ali je oba puta dobro odbranio Perić. Voždovac je u 70. minutu mogao da izjednači, ali je sa metar udaljenosti, posle centaršuta Milovanovića, Slobodan Lalić promašio gol.

Ninković je pokušao i u 88. minutu, ali je iz slobodnog udarca bio neprecizan. U drugom minutu sudijske nadoknade vremena fudbaleri Voždovca su tražili penal, jer su smatrali da je Nemanja Petrović igrao rukom u šesnaestercu, ali je sudija Miodrag Gogić pokazao da se igra nastavi, a minut kasnije je označio kraj utakmice.

U sledećem kolu Partizan će pred praznim tribinama igrati protiv Spartaka a Voždovac će igrati na Banjici protiv Rada.

Beta

Pogledajte još