Optuženi za pretnju: Nastavak suđenja Ceci Ražnatović i njenom zetu

Na sutrašnjem suđenju Ražnatovićeva i Ocokoljić bi trebalo da se izjasne o preciziranoj optužnici protiv njih u pogledu činjeničnog stanja.

Tužilaštvo u optužnici nije menjalo kvalifikaciju krivičnog dela tako da se Ražnatovićeva i Ocokoljić i dalje terete za nasilničko ponaššanje, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Krajem marta tužilaštvo je odbilo njihov predlog da se slučaj reši oportunitetom, odnosno da odustane od optužbi i da im odredi visinu novčanog iznosa koji bi trebalo da uplate u humanitarne svrhe.

Ražnatovićeva i Ocokoljić su na početku suđenja u decembru 2011. godine negirali da su pretili Olareviću i da je između njih došlo do bilo kakvog fizičkog obračuna.

Olarević je rekao da ne želi da krivično goni pevačicu i da ne želi odštetu za "lake telesne povrede", koje tvrdi da je zadobio od Ocokoljićevog šamara ističući da mu je žao što je do incidenta ikada došlo.

Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva, folk pevačici i Ocokoljiću se na teret stavlja da su 18. juna 2007. godine, ispred upravne zgrade FK "Mladi proleter", grubo vređali, a potom i naneli lake telesne povrede Olareviću, direktoru kluba.

Ražnatovićeva je u februaru 2012. godine odslužila kaznu od godinu dana kućnog zatvora na koju je bila osuđena zbog protivpravnog prisvajanja dela novca od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove dok je bila predsednik tog kluba 2000. godine, i nedozvoljenog držanja 11 pištolja.

U decembru joj se nastavlja suđenje po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine koji tvrdi da mu pevačica duguje 116.000 evra, koje je pozajmio njenom pokojnom suprugu ŽŽeljku Ražnatoviću Arkanu.

Pevačica je takođe za sutra pozvana da svedoči na suđenju Luki Bojoviću koje će se održati u Okružnom zatvoru, a biće saslušana na okolnosti ubistva Branka Jeftovića Jorge.

Izvor: Novosti

Pogledajte još