Dragica Nikolić u Los Anđelesu: Ko želi da vidi prvu damu - 20 dolara

Događaj kome će prisustvovati je humanitarnog karaktera, a sav novac od ulaznica biće doniran Fondaciji “Dragica Nikolić” osnovanoj, kako piše u pozivu, kako bi se pomogla izgradnja i unapređenje rada postojećih porodilišta u Srbiji.

Srbe koji žive u Americi na ovaj banket pozvalo je njegovo preosveštenstvo episkop Maksim i zapadna američka eparhija Srpske pravoslavne crkve u Severnoj i Južnoj Americi.

Na pozivnici piše da je predviđeno da tog dana liturgija u crkvi bude održana u 10 sati, a da svečani program počinje od 13 časova. Cene karata za humanitarni banket su 20 dolara za odrasle, 10 dolara za tinejdžere, dok će ulaz za decu ispod 12 godina biti slobodan.

Osim Srba koji žive u gradu Alhambra, liturgiji i banketu će prisustvovati i svi zainteresovani pripadnici parohija iz San Gabrijela, Arkadija, Irvin Oranž okruga, San Dijega i San Markosa.

Uz flajere koji najavljuju ovaj događaj, pojedini parosi su građanima srpskog porekla upućivali i propratna pisma objašnjavajući o čemu se radi na događaju i šta je njegov cilj.

"Osnovna svrha ovog banketa je da se prikupe sredstva za srpska porodilišta. Uslovi u našim bolnicama u Srbiji su za žaljenje, što je jedan od razloga za brz pad nataliteta. Glavni govornik na banketu će biti prva dama Srbije Dragica Nikolić" pozvao je jedan paroh žitelje svoje parohije.

On je napomenuo i gde oni koji nisu u mogućnosti da lično prisustvuju mogu da uplate svoje dobrovoljne priloge, i ponudio prevoz u svom automobilu onima koji nemaju drugog načina da se odvezu do crkve u Alhambri.

Izvor: Blic

Pogledajte još