Vaterpolisti Radničkog dobili derbi protiv Zvezde

U ekipi Radničkog najefikasniji bio je Aleksandar Ćirić sa tri gola, dok je Boris Zloković postigao dva.

Po jedan pogodak za Zvezdu su postigli Nikola Rađen, Filip Kljajević, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Boris Vapenski, Andrija Prlainović i Džon Man.

Pobeda Kragujevčana mogla je da bude i ubedljivija, jer su u poslednju četvrtinu ušli sa čak pet golova prednosti, ali su se Beograđani tada probudili i rešili četvrti period u svoju korist sa 5:1.

Domaćin je odlično počeo meč i već posle prve četvrtine je ekipa Dejana Jovovića imala dva gola prednosti. Kragujevčani su nastavili u istom ritmu, pa je dva minuta pre kraja prvog poluvremena Radnički vodio sa 4:1. Zvezda je uspela da smanji na 4:2, ali je Filip Filipović golom u poslednjoj sekundi povisio na 5:2.

Sa odličnom igrom domaći igrači su nastavili i u drugom poluvremenu, pa su na kraju treće deonice imali pet golova prednosti (7:2), ali su gosti iz Beograda odličnom igrom u poslednjoj četvrtini ublažili poraz.

Posle pet odigranih kola Radnički se nalazi na prvom mestu sa maksimalnim učinkom, dok je Zvezda drugoplasirana sa četiri pobede i jednim porazom.

Crvena zvezda i Radnički će se sledeće subote u Bečeju boriti za Superkup Evrope.

Meč na plivalištu "Park" u Kragujevcu posmatralo je oko 900 gledalaca.

Pogledajte još