FK Crvena zvezda: Partizan na silu otima titulu

"Sudijska krađa na utakmici Voždovac - Partizan samo pokazuje kakva je lakrdija domaća fudbalska liga. Lakrdija koja traje još od prvog kola kada je brutalno pokraden Novi Pazar na utakmici sa Partizanom. Kako drugačije da objasnimo činjenicu da sudije na današnjoj utakmici nisu svirale dva penala za Voždovac?", navodi se u saopštenju Zvezde.

Partizan je danas na Vračaru u 13. kolu Super lige pobedio Voždovac sa 1:0, a fudbaleri i stručni štab smatraju da su oštećeni, jer im sudija Miodrag Gogić nije dosudio jedanaesterac u drugom minute sudijske nadoknade vremena.

"Hajde da stvari nazovemo pravim imenom! Neformalna grupa ljudi koja skoro godinama unazad uzurpira srpski fudbal, među kojima su bivši i sadašnji čelnici Partizana, vrh sudijske organizacije, rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije i političari, ne dozvoljava da Zvezda bude prva", navodi se u saopštenju kluba iz Ljutice Bogdana.

Iz Zvezde navode da se "godinama ne biraju sredstva", kao i da je cilj "neformalne grupe" da se "na silu otme titula za Partizan".

"Cilj koji bilo koji drugi klub, pa i Zvezdu sprečava da igranjem kvalifikacija za Ligu šampiona napravi korak napred ka svom napretku i oporavku. U jednom delu javnosti provlači se teza da smo pod patronatom iz sveta politike, i da kao takvi, 'moramo' da osvojimo titulu! Dešavanja na srpskim terenima govore drugačije", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Kako ističu iz Crvene zvezde, klub iz Ljutice Bogdana nalazi se na "ozbiljnom udaru pojedinaca", koji žele da "kroje" tabelu Super lige Srbije, te navode da čelnici FS Srbije i Zajednice prvoligaša to rade namerno.

Iz Zvezde su ocenili da je posledica svih dešavanja neregularnost šampionata i upozorili javnost da se "bavi posledicama".

"S obzirom da smo osuđeni, nakon saopštenja na početku šampionata, kao zlonamerni, sada javnost upozoravamo - 'bavite se posledicama, jer niste na vreme želeli uzrokom'. Upozorili smo u avgustu, upozoravama i sada, nećemo nikada više ćutati na očiglednu nameru da nam se onemogući da se ravnopravno borimo za ono što žele i drugi - a to je titula šampiona Srbije", navodi se u saopštenju.

Iz Zvezde su ocenili da je najavljena ostavka predsednika FS Srbije Tomislava Karadžića bila "kupovina vremena", te ga još jednom pozvala da napusti funkciju.

"Svima poručujemo - današnju krađu nećete zataškati tako što ćete kazniti sudiju par utakmica i da se sve nastavi po starom. Posle ove krađe morate svi da napustite srpski fudbal – rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije i rukovodstvo sudijske organizacije", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Pogledajte još