KRAJ JEDNE ERE: Žika Šarenica odlazi sa RTS-a!

Žika Nikolić poznatiji kao Žika Šarenica od 1986. godine zaštitno je lice televizije RTS. Da ništa ne traje večno govori i ekskluzivno saznanje “Pulsonline-a” da će poznati voditelj uskoro preći na televiziju “Pink”.

Kako "Pulsonline" saznaje Nikolić se našao na tajnim pregovorima sa vlasnikom TV "Pink" Željkom Mitrovićem gde je dogovorena saradnja i prelazak na "ružičastu" televiziju.

Pozvali smo ovog popularnog voditelja i potpuno ga zatekli s obzirom na to da je odmah posle današnje emisije otišao na svadbu!

- Ne mogu da kažem da su to bili pregovori pošto ja poznajem ljude sa "Pinka" i oni su moji prijatelji. I mene su danas pitali na poslu da li je istina da prelazim na "Pink", tako da eto, i ja sam čuo tu informaciju. Ako bude nešto značajno ili dođe do toga sigurno ću vas obavestiti - rekao nam je zagonetno Žika.

Takođe, pitali smo Nikolića da li je i koliko tačna informacija koja je danas osvanula u medijima da njegove koleginice i kolege ostaju bez honorara koji su dobijali za vreme nedavno preminulog direktora RTS-a Aleksandra Tijanića, i da li je za njega novac glavni motiv ukoliko bi se odlučio da zaista napusti matičnu kuću.

- Ma to su sve nebuloze koje sam danas pročitao. Meni novac nikada nije bio presudan, a mogu i da vam kažem da moja plata nije velika tako da ne verujem da će mi je smanjiti - iskreno je odgovorio Nikolić.

Žika Nikolić iza sebe ima tridesetak godina radnog staža jer je prvi posao dobio još kao student. Radio je kao profesor ruskog jezika u srednjoj školu u Kraljevu. U to vreme tri dana provodio je u Kraljevu predavajući, a dva u Beogradu studirajući. Posle je ušao u „Vrnjačke novine”, pa u Radio Vrnjačku banju, pa u Radio Beograd.

Godine 1986. počinje njegov rad na televiziji, a od tada pa sve do danas bio je veran RTS-u.

Šarenica je emisija kolažnog tipa koja se emituje subotom i nedeljom na RTS 1 od 9 do 11 sati. Sadržaj su zanimljive reportaže snimljene na terenu i dokumentarne priče. Naravno, Šarenica ne bi bila ono što jeste da u svakoj emisije ne ugosti i veliki broj sagovornika. U Žikinoj šarenici gostuju, seljaci, zanimljivi ljudi, akademici...svako ko ima nešto zanimljivo da kaže, prikaže, odigra, otpeva...

Manje novca za zapolsene na RTS-u!

Danas se u medijima pojavila informacija da je v.d direktor Radio – televizije Srbije Nikola Mirkov odbio da potpiše predložene stimulacije uz platu koje je Aleksandar Tijanić svakog meseca davao svojim, kako mediji navode omiljenim voditeljima pa nije isključeno da je jedan od njih upravo bio i Žika Nikolić.

Izvor: pulsonline.rs

Pogledajte još