Danas se nastavlja suđenja Bojoviću i zemuncima, Ceca svedoči

Bojović, Vladimir Milisavljević Budala, Miloš Simović i Sretko Kalinić u ovom procesu terete se za ubistvo Branka Jeftovića Jorge 2004 i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića iste godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan ŽIvančević i Milutin Jovičić.

Na suđenje koje će iz bezbednosnih razloga biti održano u Okružnom zatvoru u Beogradu, pozvana je da svedoči folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, zbog čega je propustila suđenje koje je njoj danas zakazano u Prvom osnovnom sudu u Beogradu za nasilničko ponašanje prema vlasniku FK Mladi proleter.

Na suđenju pripadnicima “zemunskog klana”, Ražnatović bi trebalo da svedoči na okolnosti ubistva Branka Jevtovića Jorge.

Bojović i Milisavljević su posle višegodišnjeg bekstva uhapššeni prošle godine u februaru u Valensiji i od tad su u ekstradicionom pritvoru u Španiji gde čekaju izručenje Srbiji.

Španske vlasti odobrile su njihovu ekstradiciju, ali će biti izručeni nakon što se okonča postupak koji se protiv njih vodi u toj zemlji zbog višše krivičnih dela.

Na početku suđenja u oktobru 2010. godine, Kalinić je priznao krivicu za ubistvo Jeftovića i povezao Bojovića sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.
Na optuženičkoj klupi nalaze se Kalinić i Simović.

Prema optužnici tužilaštva za organizovani kriminal, Luka Bojović je u martu 2003. godine nakon ubistva Dušana Spasojevića preuzeo rukovođenje “zemunskim klanom”.

Kako se navodi u optužnici, Bojović je odbeglim „zemuncima pomagao pri skrivanju, obezbeđivao im novac, lažna dokumenta i mesta stanovanja, a oni su zauzvrat izvršavali njegove naloge, među kojima je i niz ubistava.

Milisavljević je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, dok je za krivična dela koja je izvršio kao pripadnik “zemunskog klana” dobio 40 godina zatvora. Osim ove optužnice, Bojović je pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja i falsifikovanih isprava.

Izvor: Blic

Pogledajte još