Čišćenje snega obaveza svih građana

Ta uprava je u saopštenju podsetila da istu obavezu imaju i preduzeća, ustanove, druga pravna lica i preduzetnici, odnosno da čiste sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza koje koriste ispred poslovnih objekata i sa krovova.

“Ove obaveze odnose se i na skupštine stanara stambenih zgrada, odnosno vlasnike ili zakupce stanova i porodičnih zgrada ili kuća”
, piše u saopštenju.

Upozorava se da se za neispunjavanje navedenih obaveza za pravno lice i preduzetnike izriče mandatna kazna na licu mesta u iznosu od 20.000 dinara, kao i 5.000 dinara za odgovorno lice.

Stambene zgrade imaju status pravnog lica, a predsednik skupštine stanara status odgovornog lica. Za vlasnike ili zakupce stanova i porodičnih zgrada ili kuća mandatna kazna za fizičko lice iznosi 5.000 dinara, precizira se u saopštenju.

Kontrolu i sankcionisanje navedenih odredbi u narednom periodu obavljaće Sektor komunalne policije i Oblast komunalne inspekcije, a kršenje pomenutih obaveza moguće je prijaviti telefonom na brojeve dispečer centra Gradske uprave za inspekcijske poslove: 021/4872-402, 021/4872-403 i 021/4872-404.

Izvor: Blic

Pogledajte još