Mogućnost dolaska najboljih me privukla u Siti

MANČESTER, 14. jula 2009. (Beta-AP) - Argentinski fudbaler Karlos Teves izjavio je da je odlučio da pređe u Mančester siti zbog mogućnosti kluba da dovede neke od najboljih igrača sveta, koristeći novac bogatih vlasnika sa Bliskog istoka.

Centarfor je napustio redove evropskog i engleskog šampiona Mančester junajteda, sa kojim je u poslednje dve sezone osvojio četiri trofeja.

"Ovo je šansa da učestvujem u nečemu od početka, prilika da steknem posebno iskustvo", rekao je Teves.

On se dogovorio da potpiše ugovor na pet godina sa klubom koji nije osvojio titulu od 1968. godine, ali koji je omiljeniji u samom gradu Mančesteru od gradskog rivala. Siti je sada u situaciji da troši bez ograničenja, pošto je klub kupio Šeik Mansur, član kraljevske porodice Abu Dabija.

Siti je sada u situaciji da troši bez ograničenja, pošto je klub kupio Šeik Mansur, član kraljevske porodice Abu Dabija.

Klubu su se već priključili napadači Robinjo i Roke Santa Krus, kao i reprezentativni "vezista" Engleske Geret Beri.

Trener Mark Hjuz bezobzirno pokušava da dovede stalnog kapitena Čelsija i reprezentacije Engleske Džona Terija i napadača Arsenala Emanuela Adebajora.

"U klubu se oseća veliko uzbuđenje. Pogledajte kvalitet igrača koje smo doveli i mogućnost da drugi vrhunski igrači dođu. Stvari se u ovom klubu dešavaju. Vlasnici su mi jasno rekli da će uraditi sve što mogu da klub učine izuzetnim. Radujem se što ću biti deo tog iskustva", rekao je 25-godišnji Teves.

Igrač bi danas trebalo da završi lekarske preglede i onda da potpiše ugovor. Grupa koja je vlasnik ekonomskih prava na Tevesa traži 25,5 miliona funti za otkup igrača.

Teves je rekao da će pomoći Sitiju da osvoji prvi trofej od Liga kupa 1976. godine.

"Nadam se da ću sa Sitijem osvojiti mnogo trofeja. Ovo je za mene nova avantura i hvala ljudima koji su je omogućili", rekao je.

Pogledajte još