Neprihvatljiva ponuda za Beogradski sajam

BEOGARD, 14. jula 2009. (Beta) - Generalni direktor Beogradskog sajma Anđelko Trpković ocenio je u utorak da je neprihvatljiva ponuda koju je za to preduzeće dao konzorcijum italijanskog Sajma Rimini i beogradske firme Verano motors.

Taj konzorcijum je za kupovinu 70 odsto kapitala Beogradskog sajma ponudio cenu od 1,8 miliona evra, što je daleko ispod vrednosti kompanije, rekao je Trpković agenciji Beta.

On nije želeo da procenjuje kolika je realna cena Beogradskog sajma, navodeći da su za to zaduženi privatizacioni savetnici, ali je istakao da su podaci o poslovanju preduzeće najbolji pokazatelj njegove tržišne vrednosti, pogotovo u 2008. godini koja je bila rekordna.

Prošle godine je profit Beogradskog sajma, kako je rekao, bio 160 miliona dinara, a promet 1,4 milijarde dinara. "Na manifestacijama koje su prošle godine organizovane na Beogradskom sajamu učestvovalo je 6.000 izglagača koji su se predstavili na 220.000 kvadrata zatvorenog izložbenog prostora", naveo je Trpković i naglasio da se od 2004. godine skoro udvostručio promet na sajmu.

Pogledajte još