Horoskopski znaci i boje: Obucite pozitivnu energiju

Svaka boja ima svoju frekvenciju, pa su stoga one veoma važne za uravnoteženu energiju. Astrologija ne zanemaruje boje, pa zato svaki horoskopski znak ima boju koja mu pripada. A za vas je najvažnije da pronađete ravnotežu između tih boja i da iskoristite njihov pozitivan uticaj.

Šta koja boja predstavlja:

Crvena: predstavlja boju krvi, života i seksualnosti. Pretpostavlja se da crvena boja pomaže da savladate strahove. Čak su vršena istraživanja u kojima je dokazano da su sportisti koji nose crvenu opremu uspešniji od drugih sportista. Crvena boja takođe može da vam poveća unutrašnju snagu, poboljša cirkulaciju i ubrza metabolizam.

Narandžasta: predstavlja boju života i snage. Ova boja vas podstiče na srećne misli, može da jača vitalnost vašeg organizma i najbitnije je to što pozitivno deluje na vaše raspoloženje.

Žuta: predstavlja boju sunca, a kao i sunce ova boja predstavlja život, zdravlje, radost i optimizam. Ova boja podiže pozitivno raspoloženje, pozitivno može da utiče na komunikaciju, na društvenost i na vaše aktivnosti.

Plava: predstavlja boju neba, vode i visine. Ova boja može da predstavlja hladnoću, mir i čežnju. Plava boja pozitivno utiče na nervozu, kada ne možete da zaspite i na strahove. Takođe umiruje i opušta.

Ljubičasta: predstavlja natprirodne sile, a može da bude i boja koja će da vas inspiriše. Ova boja može da predstavlja nešto tajanstveno i mistično.

Zelena: predstavlja boju prirode. Zelena boja podiže pozitivno raspoloženje i najbolje utiče na vas prilikom opuštanja, a stvara i sklad i mir u porodici.

Bela: predstavlja boju svetlosti, nevinosti i čistoće. Bela boja u većini slučajeva predstavlja dobrotu i duhovitost. Bela boja uliva sigurnost u ljude.

Crna: predstavlja boju moći, smrti, zlobe i tajnovitosti. Crna boja obično predstavlja negativne osobine.

Roze: predstavlja ljubav, prijateljstvo i romansu. Roze boja naglašava ženstvenost, ali takođe i pasivnost.

Smeđa: predstavlja boju zemljišta. Smeđa boja se povezuje sa realnošću, može da smanji kreativnost i da skrati vidike.

Siva: predstavlja balans između dana i noći, poznatog i nepoznatog, dobra i zla.

(old_image)

Boja koja pripada vašem horoskopskom znaku:

OVAN – crvena

BIK – sve modre nijanse boja

BLIZANCI – sve nijanse od žute do narandžaste

RAK – bela, srebrna, srebrno-siva, svetloplava

LAV – žuta, narandžasta, crvena, zlatna

DEVICA – bela, siva, plava

VAGA – plava, modra, smaragdna

ŠKORPIJA – crvenkaste i bež nijanse, maslinasto zelena

STRELAC – smaragdna, tirkizna, zelena, purpurna

JARAC – svi zemljani tonovi

VODOLIJA – tirkizna, zelena, plava

RIBE – plava, ljubičasta, zelena

Izvor: vashoroskop

Pogledajte još