Ponekad nije dovoljna samo ljubav: Trikovi za jaku vezu

1. Naučite da saosećate i da stvarno slušate jedno drugo

Dobra komunikacija često počinje sa željom da se razumeju tačke gledišta druge strane. Koliko rasprava je izmaklo kontroli samo zato što niko nikog ne sluša šta zapravo govori, ili ne pokušava da ga razume? Potrebno je da razvijete saosećanje sa drugima. Namrgođenost, ozlojeđenost i negativnost prema drugima samo će vam se vratiti kao bumerang.

2. Neka vaše zajedničko vreme bude kvalitetno

Vrlo je lako upasti u dnevnu rutinu, posebno ako ste dugo zajedno. Ipak, nije potrebno da uvodite drastične promene u život, ili da idete na skupa mesta, niti da preduzimate neke druge krupne korake. Dovoljno je da odvojite jedan dan u sedmici za “vaše veče”, kad ćete raditi nešto sasvim drugačije od uobičajenog. Kuvajte zajedno, probajte neki hobi zajedno...

(old_image)

3. Posvetite sebi dovoljno vremena

Morate i sebi da posvetite dovoljno vremena, isto tako kvalitetnog. Ne odustajte od stvari koje vas ispunjavaju, ali pri tome vodite računa da vaša vlastita sreća ne nanosi štetu drugima oko vas.

4. Ne očekujte dopunjavanje od strane partnera

Treba da se dobro osećate u svojoj koži. Ako tražite u svom partneru tražite osobine koje vama nedostaju, to može negativno uticati na vašu vezu.

Ponekad suviše mnogo očekujemo od druge strane. Ne bi trebalo da vaša sreća zavisi od toga koliko će vas drugi učiniti srećnim. To je nešto što dolazi iz nas samih.

5. Cenite male stvari

Kad ste već ostvarili stabilnu vezu, lako je doživljavati partnera kao nešto što se uzima zdravo za gotovo. Ne padajte u tu zamku. Govorite mu “hvala”, recite mu da ga volite, šaljite mu slatke poruke. Dajte mu do znanja kolikoi vam znači, jer to je možda jedna od najbitnijih stvari za dobru vezu.

6. Naučite kako svako od vas izražava ljubav

Neko izražava svoju naklonost kroz zagrljaje i dodire, drugi kroz akciju i sitne gestove, treći kroz poklone...Ako je škrt u nežnostima, na primer, ne znači da vas ne voli. Pomučite se da otkrijete njegov način, nemojte odmah da ga napadate da vam ne pokazuje dovoljno ljubavi.

Važi i suprotno, ako znate kako njemu prija da dobija ljubav, prilagodite se i pokažite mu da vam je stalo do njega na način na koji to njemu prija.

7. Naučite da praštate

Nemojte da dozvolite da se nezadovoljstvo i orgorčenje talože godinama. Ne valja biti zlopamtilo. Praštanje je ključ svake jake veze. Zato, ako još uvek ima nerazjašnjenih stvari koje vam se motaju po glavi, pričajte o njima i razrešite ih.

(old_image)

Izvor: ženablic

Pogledajte još