Jovičić: Privremeno veće je šansa za ravnopravnost svih opština

Centralizacija, koja je otežavala funkcionisanje organa najbližih samim građanima, dodatno je bila zacementirana diskriminacijom opština u kojima je na vlasti bio SNS, istakao je Jovičić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Tako je Voždovac kao peta opština po veličini, bila tek petnaesta po budžetu. Ovo je ostavljalo opštinskim vlastima malo mogućnosti i puno poteškoća na putu poboljšanja i samostalne borbe za unapređenje života građana", rekao je Jovičić.

"Da bezobzirnosti i bezobrazluku bivših vlasti nema kraja govori i činjenica se upravo posledice tih opstrukcija danas koriste u izbornoj kampanji protiv SNS", naveo je potpredsednik Izvršnog odbora SNS.

Međutim, građani su naučili da prepoznaju ko je nosilac odgovorne i iskrene politike, a ko je, sa druge strane, finansijski ruinirao grad koji treba da bude razvojni motor čitave Srbije, istakao je Jovičić.

Borba SNS protiv centralizacije, koja je započeta predlogom promene statuta, dolaskom Privremenog veća moći će da počne da se ostvaruje u praksi, najavio je Jovičić.

"Privremeno veće svojim prvim akcijama već pokazuje da osluškuje zahteve građana i njegovih predstavnika, te da će i opština Voždovac posle izbora koji slede i podrškom građana našim idejama dobiti šansu da ostvari napredak u kvalitetu života građana", dodao je Jovičić.

Izvor: B92

Pogledajte još