Crvena zvezda zaprepašćena saopštenjem FSS

"Neprimerene reči i primitivizam nekoga (Tomislava Karadžića) ko bi trebalo da ujedinjuje u srpskom fudbalu, možda i najbolje govore da su ponovo od strane našeg kluba postavljena prava pitanja", piše u saopštenju Zvezde.

FS Srbije saopštio je danas da je postao talac Crvene zvezde i Partizana zbog stalnih pritisaka na sudije, i ocenio da pojedinci iz redova crveno-belih "najmanje imaju prava da govore o poštenju".

Crvena zvezda je juče, posle meča Voždovac-Partizan (0:1), ocenila da je Voždovac "pokraden", i dodala da crveno-belima "neformalna grupa ljudi ne dozvoljava da osvoji šampionsku titulu".

"Za razliku od vas, predsedniku FK Crvena zvezda, Draganu Džajiću, je mesto u fudbalu kao zvanično najboljem fudbaleru u 20. veku i čoveku koji sa svojim klubom ima 36 trofeja uključujući titulu evropskog i svetskog šampiona, i čoveku koji je aboliran od strane predsednika Republike Srbije, nakon višegodišnjeg procesa, u kome mu nije pronađena nijedna nezakonita radnja", saopštila je Zvezda.

"Tomislav Karadžić je poslednji koji treba da odlučuje ko će u Srbiji biti aboliran", dodaje se.

UO Zvezde u saopštenju navodi da je klub iz Ljutice Bogdana "jedini na ovim prostorima do dinara stavio na uvid javnosti i državnim organima svoju poslovnu dokumetnaciju", i da očekuju od državnih organa da saslušaju predsednika FSS Tomislava Karadžića.

"Fudbalski klub Crvena zvezda očekuje od nadležnih državnih organa da pozovu predsednika FSS i druga lica koja imaju saznanja o 'milionskim pljačkama koje su zataškane' da njima saopšte to što znaju, kao što od istih organa očekujemo da se bave i poslovanjem Fudbalskog saveza Srbije, posebno onim pitanjima o kojima su pisali mediji", piše u saopštenju.

UO Zvezde je ponovo pozvao Karadžića da podnese ostavku i time "makar jednom održi reč".

"Nama nisu potrebne 'strane sudije', već zdravo fudbalsko okruženje u kojem će pobeđivati bolji na terenu. Nama su potrebni uslovi u kojima će igrači želeti da ostanu u srpskom fudbalu, a ne da odlaze za prvom ponudom", saopštila je Zvezda.

"Iznetim stavovima Fudbalski klub Crvena zvezda nema nameru da omalovažava bilo čiji sportski uspeh već da ukaže na hitnu potrebu za uspostavljenje regularnosti u našem fudbalu, za dobrobit svih ljubitelja fudbala", piše u saopštenju.

Beta

Pogledajte još