Suze nade i strepnje: Anita Balaž otišla u Beč na operaciju

Karidolog Vukomanović je rekao za Nadlanu.com da će sa Anitom u Beču ostati do petka, do kad bi trebalo da bude obavljena operacija. Vukomanović je rekao da je optimističam po pitanju ishoda operacije, ali je i napomenuo da ni jedna operacija nije bez rizika.

"U naredna tri meseca će se pokazati kako je operacija uticala na pluća i da li će Anita nakon toga morati samo na transplantaciju srca ili će morati i da ima transplantaciju pluća"
, rekao je Vukomanović.

(old_image)

Foto: Jovan Nedeljkov

Kako je rekla za naš portal, ova hrabra devojčica se ne plaši onog što je čeka, a sa sobom je ponela samo najpotrebnije stvari.

"Ona nas sve hrabri, mi smo svi slabići za nju, dok mi plačeno ona se smeje", kaže Anitina majka Ksenija i dodaje da će sve vreme biti uz svoju ćerku, od koje će morati da se odvoji samo kad bude bila na operaciji i dok bude ležala na intezivnoj nezi.

(old_image)

Foto: Jovan Nedeljkov

Anitine drugarice, koje su uz nju od samog početka akcije prikupljanja novca za njeno lečenje kažu da im je laknulo u trenutku kad su čule kako će država finansirati Anitino lečenje, ali da prava borba tek predstoji.

"Strepimo ali se nadamo najboljem", kažu ove devojke, koje nisu želele da se predstave i grle Anitu pre ulaska na peron.

Pogledajte još