Beogradska promocija časopisa Rolling Stone uz Psihomodo pop (VIDEO)

Rolling Stone Hrvatska sadržajem potpuno opravdava ime i podseća na neka lepša vremena za časopise sa rokenrol tematikom na prostoru bivše Jugoslavije. Šansa za dokazivanje data je, uglavnom, mladim, neafirmisanim novinarima, a pored tekstova vezanih za hrvatsku scenu i onih preuzetih iz američkog Rolling Stonea, deo magazina posvećen je i zbivanjima u regionu, pa tako, između ostalog, drugi broj nudi intervju sa Kojotom (Eyesburn) i presek srpske demo scene.

U centru pažnje je, ipak, Psihomodo pop i njihov veliki intervju povodom obeležavanja 30 godina karijere. Bili su na sceni Kasine jako raspoloženi, kao da sviraju veliki stadionski koncert - uostalom, vidi i po slici na koje je sve načine Davor Gobac „tretirao“ mukrofon. Nije izostalo ništa iz udarnog serijala njihovih hitova („Frida“, „Nema nje“, „Ramona“, „Nebo“, „Volim samo sebe“, Sexy magazin“, „Pinokio“...), probrano je i najbolje iz novije faze poput „Baš kao ti“, „Boing 747“, a prezentovan je aktuelni singl „Donna“ koji najavljuje novi album. Okupljene je, pre legendarne grupe, zagrejao čačanski bend „Za Dž“.

Ostaje nada da će, u dogledno vreme, biti pokrenut i Rolling Stone Srbija. Hrvatsko izdanje pokazuje da i u digitalnoj eri za magazinom ovakvog tipa itekako ima potrebe i interesovanja u regionu, a činjenica je da naša zemlja nema reprezentativan rokenrol časopis još od gašenja Rock Expressa 2005. godine.

Video: Aleksandar Zec

Pogledajte još