Iza Vučića i Dačića - Tasovac treći po popularnosti u Vladi

Demokratska stranka zabeležila je blagi rast, pokazali su rezultati istraživanja agencije "Faktor plus" koje prenosi beogradska štampa.

Vučić je dobio ocenu 4,3, prati ga premijer Ivica Dačić sa ocenom 3,2, a na trećem mestu se našao ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac sa ocenom 3,1.

U anketi se ocenama od jedan do pet ocenjivao učinak aktuelnih ministara u vladi.

Sa "čistom trojkom" ocenjeni su potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministarka energetike Zorana Mihajlović i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Najnižu ocenu od 1,8 dobio je ministar privrede Sasa Radulović. Sa manjom ocenom od dvojke (1,9) ocenjeni su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić i ministar rudarstva Milan Bačević.

Direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić je primetio da je novi ministar prosvete Tomislav Jovanović (2,6) bolje ocenjen od prethodnika Žarka Obradovića, dodajući da tek treba da se vidi da li je Radulović zaslužio najnižu ocenu, piše "Politika".

Istraživanje je pokazalo da je SNS i dalje na političkom vrhuncu jer se na pitanje: "Za koju stranku biste glasali?", 43,1 odsto ispitanika odlučilo za tu stranku. DS Dragana Đilasa beleži blagi rast i sad može da računa na 12, 8 odsto glasova, objavio je "Informer".

Socijalističku partiju Srbije podržava 10 odsto ispitanika, a Demokratsku stranku Srbije 6,2 odsto.

Najveći pad je doživeo LDP Čedomira Jovanovića, koji sad uživa poverenje 5,5 odsto birača.

Izvor: MONDO

Pogledajte još