Vujošević: Nanter je favorit

"Ne ulazimo u ovu utakmicu bez problema. Od tima očekujem da ponovo pruži svoj maksimum, a protivnik je favorit. Nanter je prvak Francuske, u momentu kada je Francuska prvak Evrope. To dovoljno govori o njihovom kvalitetu. To je ekipa koja je godinama prelazila iz ranga u rang i došli su do ovoga nivoa", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Košarkaši Partizana u četvrtak od 21 sat u Parizu igraju protiv Nantera, utakmicu sedmog kola Grupe A u Evroligi. U prethodnih šest kola Partizan je pobedio jednom i to Nanter u Beogradu (73:43), dok francuski tim ima dve pobede i četiri poraza.

"Najveći pokazatelj njihove snage je bila utakmica protiv Barselone, kada su pobedili posle utakmice u Beogradu, koju su izgubili sa 30 razlike. Neće ni njima biti lako protiv nas, niti će njihova snaga lako da se prenese sa papira na parket", rekao je on.

Vujošević je istakao da klub nema mnogo izbora za dovođenje novog plejmejkera, zamene za Lea Vestermana, koji će zbog teške povrede kolena nekoliko meseci odsustvovati sa terena.

"Nemamo Vestermana, koji je praktično jedini pravi plejmejker. Prevazišli smo to u Jadranskoj ligi angažovanjem ostalih igrača, ali ne treba da se zavaravamo. Tržište je komplikovano, nema puno kvalitetnih plejmejkera. Derik Rouz se povredio pa i Čikago traži plejmejkera i svi ostali sada čekaju koga će oni da izaberu", rekao je trener srpskog šampiona.

Vujošević je rekao da će Vesterman biti operisan 3. decembra u Lionu i da je na jučerašnjim pregledima potvrđena dijagnoza kidanja prednjih ukrštenih ligamenata.

On je dodao da je prošle i ove godine primio po jednu platu.

"Igrači koji sada nisu u Partizanu više ne gledaju na tu situaciju sa tolerancijom. Moramo da imamo realne ambicije. Ceđenje drenovine ima samo u pesmama. Kasni se sa ispunjenjem nekih obećanja. Nanter raste korak po korak, a mi smo stalno u nekom raskoraku", rekao je on.

Košarkaš Partizana Žofri Lovernj rekao je da bi pobeda njegovoj ekipi donela velike šanse za plasman u drugu fazu takmičenja.

"Ovo je važna utakmica, u prvom delu smo ih pobedili sa 30 poena razlike. Verovali smo da je to odličan rezultat za nas, ali su oni pobedili Barselonu. Ako pobedimo bićemo na korak od TOP 16, ali i ako izgubimo neće biti kraj", rekao je Lovernj.

Beta

Pogledajte još