LŠ: Borusija i Milan ostali u igri, porazi Čelsija i Barselone

"Milionerima" je ovo bila možda i utakmica sezone, pogotovo posle prošlonedeljnog prvenstvenog debakla u duelu sa minhenskim Bajernom.

Navijačima Borusije kamen sa srca pao je već u 10. minutu, kada je Marko Rojs iskoristio penal, posle prekršaja nad Robertom Levandovskim. Sve dileme o pobedniku na Vestfalenu otklonio je poljski internacionalac Jakup Blaščikovski. Počasni gol za goste dao je Lorenco Insinje, a potom je Aubamejang postavio konačan rezultat.

Drugu utakmicu ove grupe između Arsenala i gostujućeg Olimpika iz Marseja obeležio je dvostruki strelac DŽek Vilšir. Prvu od dve lopte u mreži Francuza smestio je već u 28. sekundi utakmice na londonskom Emirejtsu.

Veliki korak ka plasmanu u osminu finala napravio je italijanski Milan. Rosoneri su konačno zaigrali u skladu sa ugledom i tradicijom kluba i u Glazgovu "preslišali" škotskog šampiona Seltik sa 3:0.

Ubedljivu pobedu izabranika Masimilijana Alegrija, koji je večerašnjim rezultatom možda produžio "život" na klupi Milana, najavio je Kaka u 10. minutu. Pobedu gostiju iz Italije potvrdili su Kristijan Zapata u 49. i u poslednje vreme često kritikovani Mario Baloteli u 60. minutu.

U drugoj utakmici H grupe Barselona je dozvolila sebi da u Amsterdamu izgubi od domaćeg Ajaks sa 2:1. "Kopljanicima" je ovaj rezultat produžio nadu da mogu u osminu finala, a sigurno su obezbedili treće mesto koje na proleće vodi u Ligu Evrope.

Fudbaleri švajcarskog Bazela još jednom su šokirali Čelsi ove sezone, pošto su ih večeras pobedili sa 1:0 na svom terenu. Strelac jedinog gola bio je Mohamed Salah koji je u 87. minutu pobegao Branislavu Ivanoviću. Čelsi u poslednjem kolu mora na svom terenu da pobedi Steauu kako bi bio siguran za osminu finala.

U drugom meču ove grupe rumunski klub uspeo je u Bukureštu da odigra bez golova protiv nemačkog Šalkea. Fudbaleri Porta su u G grupi kod kuće remizirali sa bečkom Austrijom (1:1) i propustili priliku da preskoče Zenit na drugom mestu na tabeli.

Grupa G:
Zenit - Atletiko Madrid 1:1 (Aldervereld 74. autogol - Adrijan 53)
Porto - Austrija Beč 1:1 (Martinez 48 - Kijenast 11)
TABELA: Atletiko 13, Zenit 6, Porto 5, Austrija 2.

Grupa E:
Steaua - Šalke 0:0
Bazel - Čelsi 1:0 (Salah 87)
TABELA: Čelsi 9, Bazel 8, Šalke 7, Steaua 2.

Grupa F:
Arsenal - Marsej 2:0 (Vilšir 1, 65)
Borusija Dormund - Napoli 3:1 (Rojs 10. penal, Blaščikovski 60, Aubamejang 78 - Insinje 71)
TABELA: Arsenal 12, Borusija 9, Napoli 9, Marsej 0.

Grupa H:
Seltik - Milan 0:3 (Kaka 12, Zapata 49, Baloteli 60)
Ajaks - Barselona 2:1 (Serero 19, Hesen 42 - Ćavi 49. penal)
TABELA: Barselona 10, Milan 8, Ajaks 7, Seltik 3.

Pogledajte još